Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου για το 2021 - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα


Η συζήτηση περί ευτυχίας το περασμένο έτος, με όλα αυτά που βιώνει ο πλανήτης εν μέσω πανδημίας τουκορονοϊού, μοιάζει κάπως οξύμωρη.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, πολίτες ορισμένων χωρών δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι από άλλους, ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες εγκλεισμού και μαζικών θανάτων.

Ειδικότερα, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Φινλανδία αναδείχθηκε στην κορυφή της σχετικής ετήσιας λίστας που συντάσσεται κάθε χρόνο από το Gallup World Poll, με την Ισλανδία, τη Δανία, την Ελβετία και την Ολλανδία να συμπληρώνουν κατά σειρά την πρώτη πεντάδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πιο πίσω, στην 51η θέση των χωρών που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι λαοί όπως οι Κοσοβάροι, οι Μογγόλοι, οι Μολδαβοί ή οι Κιργίζιοι δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι από τους Ελληνες!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το World Happiness Report 2021 έχει συνταχθεί ελαφρώς διαφορετικά αυτή τη φορά λόγω του κορονοϊού. Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν προσωπικές συνεντεύξεις σε ορισμένες χώρες ενώ έπρεπε επίσης να αλλάξουν τα δεδομένα εξ ολοκλήρου εστιάζοντας στη σχέση μεταξύ ευημερίας και Covid-19.

Η έκθεση βασίστηκε κυρίως στα επίπεδα του ΑΕγχΠ, το προσδόκιμο ζωής, τη γενναιοδωρία, την κοινωνική υποστήριξη, την ελευθερία και τη διαφθορά.

Παρόλο που υπήρξαν κάποιες αλλαγές στην πρώτη δεκάδα, με την Ισλανδία να ανεβαίνει δύο θέσεις από την τέταρτη στη δεύτερη και η Νορβηγία να πέφτει από την πέμπτη στην όγδοη θέση, οι βαθμολογίες ήταν εντυπωσιακά παρόμοιες με την προηγούμενη χρονιά ως επί το πλείστον.

Αλλες αξιοσημείωτες μεταβολές στη λίστα είναι η άνοδος της Γερμανίας, η οποία  από την 17η στην έβδομη θέση τον τελευταίο χρόνο. Η Κροατία σκαρφάλωσε από τον αριθμό 79 σε 23 της λίστας.

Οι ερευνητές λένε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Φινλανδία διατήρησε την πρώτη θέση για άλλη μια χρονιά, καθώς η σκανδιναβική χώρα είχε πάντα υψηλή θέση όσον αφορά την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Η εμπιστοσύνη αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην προστασία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Από τις 149 χώρες που περιλαμβάνονται στην έκθεση, το Αφγανιστάν κατατάχθηκε ως το πιο δυστυχισμένο για άλλη μια φορά, ακολουθούμενο από τη Ζιμπάμπουε, τη Ρουάντα και τη Μποτσουάνα.

Εκείνοι που βρίσκονται στον πάτο της λίστας είναι κυρίως υπανάπτυκτες χώρες όπου επικρατούν προβλήματα όπως πολιτικές αναταραχές και ένοπλες συγκρούσεις.

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2021
1. Φινλανδία
2. Ισλανδία
3. Δανία
4. Ελβετία
5. Ολλανδία
6. Σουηδία
7. Γερμανία
8. Νορβηγία
9. Νέα Ζηλανδία
10. Αυστρία
11. Ισραήλ
12. Αυστραλία
13. Ιρλανδία
14. Ηνωμένες Πολιτείες
15. Καναδάς
16. Τσεχική Δημοκρατία
17. Βέλγιο
18. Ηνωμένο Βασίλειο
19. Κίνα
20. Γαλλία

πηγή cnn

από greece-salonika.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια