Δυτική Μακεδονία: Διαμαρτυρία εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 250 ανέργων ηλικίας 22-39 ετών

Επιστολή διαμαρτυρίας με Θέμα: Αίτημα προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας έστειλαν οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 250 ανέργων ηλικίας 22-39 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν “ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος ήταν 18 μήνες σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και τελικά κατέληξε στους 12 μήνες (Λήξη προγράμματος 09/03/2021 )!
Εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας προς τους Κυβερνητικούς Βουλευτές της Π.Δ.Μ, γιατί δεν έπραξαν τις απαραίτητες ενέργειες και δεν έδειξαν έμπρακτα την στήριξη τους στο αίτημα μας. Αναμένουμε εδώ και τώρα να απαιτήσουν την Ανανέωση των συμβάσεων μας από τα αρμόδια Υπουργεία πριν βρεθούμε οι 250 επιστήμονες ξανά στις λίστες του ΟΑΕΔ.
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν έχετε προβεί , η σχεδιάζετε να προβείτε σε κάποια επίσημη απάντηση- τοποθέτηση προς τους εργαζόμενους του προγράμματος.

Ζητήσαμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας, να σταθεί αρωγός μας ώστε:

1. Να γίνει Ανανέωση του Προγράμματος μας για τουλάχιστον ένα έτος, όπως ακριβώς συνέβη με αντίστοιχα ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ.

2. Να αναγνωρίσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε με την εργασία μας, τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουμε, καθώς επίσης και το γεγονός ότι είμαστε άκρως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

3. Να μας στηρίξει έμπρακτα στο δικαίωμά μας στην εργασία.

4. Να αναγνωριστεί η ήδη αποκτηθείσα εμπειρία, στη διεκπεραίωση των υποθέσεων των υπηρεσιών, που ο καθένας μας έχει τοποθετηθεί.

5. Να προβεί η Π.Δ.Μ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να σταλεί το ψήφισμα προς ενημέρωση στον κύριο Πρωθυπουργό, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στον Ο.Α.Ε.Δ και προς όλους τους αρμόδιους φορείς”.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια