Κοζάνη: Σε πολυετή αναμονή η μετεγκατάσταση της Ακρινής

Ομόφωνα υπέρ της στήριξης του αιτήματος των κατοίκων της Ακρινής για μετεγκατάσταση του οικισμού τάχθηκε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η θέση αυτή δόθηκε προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της μετεγκατάστασης, καθώς στις 31 Μαρτίου του 2021 λήγει η προθεσμία του Προεδρικού Διατάγματος, χωρίς, όμως, να υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η θέση της περιφερειακής αρχής υπέρ της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για την Ακρινή, όπως διαμορφώθηκε από το 2011 και παραμένει σε εκκρεμότητα».

Τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα αναμονής επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ακρινής, Θεοχάρης Καζαντζίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «η Ακρινή είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ενώ την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση ζήτησαν κάτοικοι του χωριού.

Υπέρ των θέσεων των κατοίκων της Ακρινής τάχθηκαν και από την πλευρά τους όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ το θέμα αυτό τέθηκε το βράδυ σε τηλεδιάσκεψη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Σκρέκα.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια