Το νέο κύμα κορυφώνεται, το ίδιο και η κοροϊδία της κοινωνίας!


Η γρίπη του 1918, που σκότωσε το 1/4 του τότε παγκόσμιου πληθυσμού, κράτησε περίπου δυο χρόνια κι εξελίχθηκε σε τρία κύρια κύματα, απ' τον Ιούνιο 1918 μέχρι και το Μάιο 1919 (ο όρος "κύμα" σημαίνει έναν αυξανόμενο αριθμό ασθενών, μια καθαρή κορύφωση και στη συνέχεια αποκλιμάκωση). Η "γρίπη των πουλερικών" το 2009 εξελίχθηκε κι αυτή αλλού σε δυο (π.χ. Καναδάς) κι αλλού σε τρία κύματα, όπως φαίνεται στο πιο κάτω διάγραμμα για την Ταϊλάνδη.
 
Στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη έχουμε ήδη δει δυο κύματα του κορονοϊού. Το 1ο ήταν την άνοιξη του 2020 κι εδώ ήταν εντελώς ασθενές, αλλά όλοι θυμόμαστε πως η κυβέρνηση μας έκλεισε μέσα και χάσαμε τόσο τις Αποκριές όσο και κυρίως το Πάσχα. Τα 2 κύματα δεν έχουν την ίδια μορφή σ' όλες τις χώρες. 
 

Στην Ελλάδα το 2ο κύμα εξελίχθηκε απ' τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2020 και χτύπησε κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει μια σαφής κορυφή στο τέλος Νοεμβρίου και αποκλιμάκωση στη συνέχεια, με νέα αύξηση το Μάρτιο. Παρόλο που κρούσματα και διασωληνωμένοι έχουν ήδη ξεπεράσει σε κορυφή το 2ο κύμα, οι θάνατοι παραμένουν λιγότεροι. Το αν τώρα είμαστε σε 3ο κύμα ή απλά αναζωπυρώνεται το 2ο, μένει να το δούμε. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της έναν ολόκληρο χρόνο για να προετοιμάσει τάξεις με λιγότερους μαθητές και να ενισχύσει το ΕΣΥ, αλλά απέτυχε παταγωδώς και στα δυο. Εκεί που πέτυχε απόλυτα ήταν στη διάλυση της οικονομίας και τη νέα αύξηση του δημόσιου χρέους, προπομπό της νέας χρεοκοπίας.


Τον Ιανουάριο 2021 το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε στοιχεία γεννήσεων και θανάτων του 2020 απ' τα Ληξιαρχεία όλης της χώρας. Σύμφωνα με επεξεργασία των στοιχείων από αναγνώστη του ιστολογίου στο MeWe, (ευχαριστούμε Α.V.!), πιο σκληρά χτυπήθηκαν κατά σειρά οι νομοί ...

Γρεβενών, (28% αύξηση θανάτων το 2020 ως προς το 2019), Δράμας (23%), Ξάνθης (20%), Πέλλας (19%), Πιερίας (18%), Σερρών (17%), Καβάλας (17%), Κιλκίς (14%), Καστοριάς (13%), Θεσσαλονίκης (12%) και Ημαθίας (12%). Συγκριτικά, τα Δωδεκάνησα και η Λακωνία είχαν το 2020 8% λιγότερους θανάτους ως προς το 2019, Ευρυτανία και Χίος 6% λιγότερους, Φωκίδα 5% λιγότερους.

Στο 2ο 10ήμερο του Νοέμβρη, η κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε, με τον πλέον επίσημο τρόπο στη Βουλή, πως, παρά το συνωστισμό, ο κορονοϊός δεν κολλάει "τόσο πολύ" στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Κι έσπευσε να δημιουργήσει νέες καταστάσεις συνωστισμού στους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ και των χώρων εργασίας, χωρίς να πάρει μέτρα προφύλαξης των νοσοκομείων, χωρίς να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, χωρίς να κάνει αρκετά τεστ για ιχνηλάτηση κρουσμάτων, χωρίς να αξιοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, παρόλο που η συντηρητική παράταξη έχει διαχρονική παράδοση στην επίταξη εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 


Απ' τις αρχές Φεβρουαρίου 2021 έχει ξεκινήσει νέα αύξηση κρουσμάτων στην Αττική, ενώ παρόμοια είναι στην υπόλοιπη Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Στο πιο πάνω διάγραμμα βλέπουμε τη συγκριτική εξέλιξη των κρουσμάτων στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία. Αφού άφησε τα δυο πρώτα κύματα να εξελιχθούν εντελώς ανεξέλεγκτα και να έχουμε 3η, ενδεχομένως την τελευταία αναζωπύρωση, (καθώς αφενός στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού ο ιός δεν έχει την ίδια μεταδοτικότητα, αφ' ετέρου ήδη εξελίσσονται εμβολιασμοί), σε μια κατάσταση απόλυτης γελοιότητας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε "δωρεάν τεστ στα φαρμακεία". Πού ήταν επί έναν ολόκληρο χρόνο, όταν απ' την πρώτη στιγμή ο καθηγητής Ιωαννίδης του Stanford φώναζε για πολλά-πολλά τεστ;


Κι επιπλέον, η κυβέρνηση πιέζει για πιστοποιητικό εμβολιασμού για μη ιατρική χρήση, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τόσο τα προσωπικά δεδομένα όσο και το ιατρικό απόρρητο των πολιτών. Την ώρα που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA) μας βεβαιώνει πως ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ούτε αν οι εμβολιασμένοι μεταφέρουν τον ιό ούτε πόσο διαρκεί η προστασία του εμβολίου (στην εικόνα η αναφορά είναι στο εμβόλιο AstraZeneca, σε σημερινή -22/3/2021- λήψη του στιγμιότυπου οθόνης). Τι ακριβώς λοιπόν εξυπηρετεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό, πέρα απ' το φακέλωμα των πολιτών;

Ενημέρωση (22/3 21:00): στην αρχική έκδοση της ανάρτησης αναφερόταν και η Αττική με αύξηση θανάτων 12% το 2020 ως προς το 2019. Ωστόσο η αύξηση οφειλόταν σε εσφαλμένη καταχώρηση απ' το Υπ. Εσωτερικών στην Αττική του Ειδικού Ληξιαρχείου, που καταγράφει θανάτους στο εξωτερικό. Μετά από επισήμανση του αναγνώστη που μας έστειλε τα στοιχεία, (ευχαριστούμε ξανά A.V.!), η Αττική είχε μόλις 2,8% αύξηση, οπότε αφαιρέθηκε η σχετική αναγραφή και διορθώθηκε το χρώμα στο σχετικό χάρτη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια