Νότα – «κήρυξη πολέμου» της Τουρκίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ!

Εκμεταλλεύονται την μη ανακήρυξη ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου! 
 
Η Τουρκία διέβη τον Ρουβίκωνα. Η απαίτηση της την οποία εξέφρασε πριν από λίγο με διπλωματική νότα προς την ΕΕ, ώστε το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα να ζητήσουν την άδεια της για τις εργασίες που ετοιμάζουν στην ανατολική Μεσόγειο, συνιστά πολεμική πρόκληση.
 
Η νότα θεωρεί ότι η περιοχή στην οποία πρόκειται να περάσει το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέσει ενεργειακά Ισραήλ – Κύπρο – Ελλάδα, αποτελεί τουρκική υφαλοκρηπίδα! Και απαιτεί από τις τρεις χώρες που συμμετέχουν στο έργο, να ζητήσουν την άδεια της Τουρκίας για να προχωρήσουν! 
 
Το newsbreak.gr μίλησε με κορυφαίο διπλωμάτη για την επικινδυνότητα αυτής της κίνησης. Ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για κορυφαία τουρκική πρόκληση που μπορεί να οδηγήσει σε δύο επικίνδυνες καταστάσεις.
 
Το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά το Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα.
 
Η πρώτη είναι, η Τουρκία να χρησιμοποιήσει αυτή την νότα σε όλα τα διεθνή φόρα καθώς και τις συζητήσεις που γίνονται είτε στην πενταμερή είτε σε διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, προκειμένου να τεκμηριώσει παρανομία από την πλευρά των τριών χωρών, έχοντας ως δεδομένο πως Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ. Δηλαδή, λόγω της ελληνικής απραξίας, η Τουρκία αποκτά από το πουθενά ένα διπλωματικό όπλο. 
 
Η δεύτερη και σοβαρότερη, είναι η Τουρκία να περάσει στην επόμενη φάση και να διενεργήσει νηοψία στα μπλόκα μέσα τα οποία θα συμμετέχουν στην διέλευση του υποθαλάσσιου καλωδίου από το Ισραήλ στην Κύπρο και έπειτα την Ελλάδα. Αυτό πρακτικά ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου. 
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια