Προτεινόμενα θέματα πολιτογράφησης


Τρέμει το φυλλοκάρδι μας μην τυχόν και αποτύχουν εις τας ελληνοποιητικάς εξετάσεις οι συμπαθείς ισλαμιστές έποικοι
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Στις 16 Μαΐου 2021 θα διεξαχθούν οι πρώτες πανελλήνιες εξετάσεις Επάρκειας Γνώσεων Πολιτογράφησης. Οι έποικοι σύντομα θα είναι συνέλληνες και με τη βούλα του κράτους! 
 
Σε αυτές υποπτευόμεθα ότι θα αριστεύσουν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι και πολλοί εξ αυτών θα ομοιάζουν (σε αντιλήψεις για τη ζωή, την κοινωνία και τη μεταφυσική) με τους κυρίους στη φωτογραφία. 
 
Ωστόσο, για να μην καταστροφολογούμε και για να συμβάλουμε εποικοδομητικά στο θέμα, παραθέτουμε μια σειρά προτεινομένων θεμάτων για αυτές τις εξετάσεις. Ευκολάκια είναι… 
 
Κάντε ένα σκαρίφημα του αποχετευτικού δικτύου της Αττικής κατά τα έτη του Πεισιστράτου. 
Εντοπίστε τις ομοιότητες και τις διαφορές του πυθαγορισμού από τον νεοπλατωνισμό. 
Αναλύστε τη διάταξη μάχης του αθηναϊκού στρατού στη Μάχη του Μαραθώνα και τα λάθη τακτικής των Μήδων. 
 
Λύστε με κανόνα και διαβήτη το Δήλιο πρόβλημα. 
Να δώσετε την ετυμολογία των λέξεων καρηκομόων, ασκαρδαμυκτί, νέκυια. 
 
Παραθέστε (με τουλάχιστον 25 παραπομπές από διαφορετικές πηγές) τις προσόδους του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την πολιορκία της Μιλήτου και αναλύστε όλες τις οικονομικές πτυχές της εκστρατείας μέχρι τη Μάχη του Υδάσπη ποταμού. 
 
Παραθέστε τα βασικά στάδια της εξέλιξης της κεραμικής τέχνης από την Εποχή του Χαλκού μέχρι και την Εικονομαχία (όριο λέξεων από 2.000 έως 3.000). 
 
Εξηγήστε τα αίτια της εξέλιξης των σχέσεων των Οθωμανών με τον Ιμπραήμ της Αιγύπτου από συμμαχία το 1824 σε ρήξη το 1831 και ένοπλη αντιπαράθεση. 
 
Γράψτε έμμετρα (κατά προτίμηση σε τροχαϊκό τετράμετρο) μια ευσύνοπτη ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από το 330 μ.Χ. μέχρι και το 1081 μ.Χ. Ελάχιστος αριθμός στίχων 1.500 και μέγιστος 2.500. 
 
Αναφέρετε τα ονόματα των 10 (κατά την άποψή σας) πρωταγωνιστών της Επανάστασης του 1821 καθώς και τα ονόματα των γονέων τους. 
 
Παραθέστε τα Οπλα και τους βαθμούς των αξιωματικών που στελέχωναν το Γενικό Επιτελείο Στρατού το 1940. 
 
Υπολογίστε πόσους τόνους σουτζουκάκια έχει φάει μέχρι σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος και πόσα στρέμματα καλλιεργειών ξηρών καρπών έχει καταναλώσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος. 
 
Χρόνος εξέτασης 90 λεπτά. Παράβολο Δημοσίου: 125.000 ευρώ. 
 
Καλή επιτυχία!
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια