Καστοριά: Τηλεδιάσκεψη για τους δασικούς χάρτες

Τηλεδιάσκεψη για τους Δασικούς Χάρτες πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και τη συμμετοχή του αρμόδιου Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά.

Σύμφωνα με τον κ. Τζηκαλάγια, στη διάρκεια της συζήτησης “ξεκαθαρίσθηκαν οι έννοιες εκχερσωμένα δάση, δασωμένοι αγροί, αναδασωμένα, ύπαρξη τίτλων ή μη, αγοραπωλησίες προηγουμένων ετών νομότυπες που αμφισβητούνται κ.λ.π.”

“Οι Δασικοί χάρτες συνιστούν μεταρρύθμιση και δεν δηλώνουν ιδιοκτησία” αναφέρει ο βουλευτής. “Στην αρχή και στο τέλος της συζήτησης έθεσα επιτακτικά και με επιχειρήματα στον κ. Υφυπουργό την αναγκαιότητα αλλαγής της απόφασης κατανομής των συστάδων υλοτόμησης για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς για το έτος 2021” σημειώνει, υπογραμμίζοντας: “Απαιτείται να αλλάξει τώρα, η παντελώς άδικη και ελεγχόμενη από το ΣτΕ για την νομιμότητα απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γεν. Δν/τής Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από το Δασαρχείο η Αν. Προϊσταμένη κ. Ζησοπούλου και ο Προϊστάμενος Δασικών Χαρτογραφήσεων κ. Χαριζάνος, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Ζήσης, ο Ειδικός Συνεργάτης Δήμου Άργους Ορεστικού κ. Λιόκος, η Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου Νεστορίου κ. Γκούρα και ο κ. Στάθης Τσάκαλος από τον Μελά, ως εκπρόσωπος των κατοίκων.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια