Ράπισμα Ιερώνυμου σε Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη! Δεν έβγάλαν λέξη για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και ασπάσθηκαν τον Σταυρό και το Ευαγγέλιο με μάσκες!!!!!


Ηχηρό άδειασμα του αρχιεπισκόπου σε Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη καθώς ο αρχιεπισκοπος ενώ είχε προσκληθεί και στο δείπνο στο προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στην παρέλαση, επέλεξε να μην παραβρεθεί σε κανένα από τα δυο, στέλνοντας το δικό του μήνυμα δυσαρέσκειας σε προεδρικό Μέγαρο και Μαξίμου.
 
Μαλιστα επέλεξε να μην στείλει ούτε κάποιον άλλο να τον εκπροσωπήσει στο γεύμα, ενώ στην παρέλαση απλώς έστειλε τον γραμματέα της Ιεράς Συνόδου για να παρευρεθεί, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της ρήξης του με την πολιτική ηγεσία του τόπου.
 
Ποιος είναι όμως ο λόγος που ο Αρχιεπισκοπος έχει εξοργιστεί τόσο πολύ ώστε να αποδοκιμάσει σε τέτοιο βαθμό, κυρίως την πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και την κυβέρνηση; 
 
Η πρώτη, προφανής αιτία είναι η απουσία αναφοράς στο έργο και τον αγώνα της εκκλησίας κατά την διάρκεια της εθνεγερσίας, από την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ούτε μια στιγμή η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν αναφέρθηκε στην συμβολή της εκκλησίας στην επανάσταση. Αγνόησε όμως και την θρησκευτική εορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον εορτασμό της Εθνεγερσίας. 
 
Ο δεύτερος λόγος είναι η τραγική εικόνα σήμερα στην μητρόπολη Αθηνών με την Σακελλαρόπουλου, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς και παρατρεχάμενους — πλην του Κυριάκου Βελόπουλου – να ασπάζονται τον σταυρό με την μάσκα! Γεγονός φυσικά αδιανόητο και προσβλητικό, που εξόργισε και τον αρχιεπίσκοπο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην παρευρεθεί ούτε στην παρέλαση και να στείλει τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. 
 
Είναι πάντως άξιον απορίας μπροστά στις κάμερες τόσο η πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός να μιλούν για την ανάγκη εθνικής ενότητας και με τις ενέργειές τους να υποδαυλίζουν το χειρότερο διχασμό που μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Να υπάρχει δηλαδή ρήγμα πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, με την εκκλησία. Εγκληματικό λάθος που θα το βρούμε μπροστά μας.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Πέραν τούτουπροσωπικά δεν έχω ξαναδεί ΠτΔ να παρίσταται στην παρέλαση της Εθνικής Επετείου με την σύζυγό του στην εξέδρα...
Κι όμως η Σακελλαροπούλου είχε δίπλα της τον ..... γκόμενο!!!!
Αποκτήσαμε και εθνικό γκόμενο...
Ε, ρε κατάρρευση...

Καλά έκαναν και τους έχ...σαν και τα αλογάκια....

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια