Πλημμύρισε κοκαΐνη ο Πειραιάς: Γιατί τα καρτέλ της Κολομβίας στράφηκαν στο ελληνικό λιμάνι


Μία νέα απευθείας ναυσιπλοϊκή σύνδεση της Λατινικής Αμερικής με την Ελλάδα άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στα καρτέλ της κοκαΐνης.

Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια εγκαινιάστηκε η απευθείας ναυσιπλοϊκή σύνδεση του μεγαλύτερου λιμανιού του Ισημερινού, του Γκουαγιακίλ, με τον Πειραιά, τα στελέχη της ελληνικής Δίωξης Ναρκωτικών ήταν βέβαια πως η χώρα μας θα αντιμετώπιζε πρόβλημα μαζικής μεταφοράς κοκαΐνης με προορισμό τις ευρωπαϊκές χώρες.

Και δεν έκαναν λάθος. Ήδη από τον Αύγουστο του 2019, άρχισαν να ανακαλύπτουν μεγάλες ποσότητες καθαρής κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες, βασικό εξαγωγικό προϊόν του Ισημερινού, που κάθε μέρα φεύγουν κατά χιλιάδες πάνω σε πλοία από Γκουαγιακίλ.

Για τα περίπου 100 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν χθες Τετάρτη, και πάλι σε φορτίο με μπανάνες, την πληροφορία έδωσε το γραφείο της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), που εδρεύει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο κοντέινερ εντοπίστηκε από τους Έλληνες αστυνομικούς ελέγχθηκε με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και η κοκαΐνη βρέθηκε.

Διαβάστε την συνέχεια στο sputniknews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια