Ανησυχία στο Δήμο Σερβίων από τα θετικά κρούσματα covid-19 κυρίως σε νεαρά άτομα

Μόλις 2 θετικά κρούσματα κορονοϊού διαγνώστηκαν στις 144 δειγματοληψίες, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 16 Μαρτίου, στα Σέρβια, στον χώρο της εμποροπανήγυρης, με τη μέθοδο drive through (rapid test).

Όμως έκδηλη είναι η ανησυχία των κατοίκων με την αύξηση των θετικών κρουσμάτων στην περιοχή με το δήμαρχο, Χρήστο Ελευθερίου, να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου ζητώντας απαρέγκλιτα  την τήρηση των μέτρων, ενώ θέτει ως επιτακτική ανάγκη, λόγω και του γερασμένου πληθυσμού, την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σερβίων ως εμβολιαστικού. Ο κ. Ελευθερίου τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία καθώς φαίνεται η αυξητική τάση σε  περιοχές του Δήμου όπου εμφανίζεται το τρίτο κύμα της πανδημίας, με τον ιό να μολύνει κυρίως νεαρά άτομα από 4 έως και 16 ετών.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Νανά Γκαμπούρα αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Χρήστου Γεώργιος, ο οποίος εργάζεται και στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, εφιστούν τη προσοχή στους κατοίκους τονίζοντας την ανάγκη για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Την αγωνία τους επίσης εκφράζουν οι κάτοικοι των Σερβίων και την ανησυχία τους για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή, ζητώντας άμεσα την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στην περιοχή, δηλώνοντας αδυναμία στην μετακίνηση τους σε όμορες πόλεις λόγω και του δύσκολου γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια