Ανεξέλεγκτη πλέον η σύγκρουση: "Καταιγίδα" drone και πυραύλων έπληξε τη Σ. Αραβία - "Εσπασαν" την αεράμυνα και κτυπήθηκαν πετρελαιοπηγές - Δείτε βίντεο


Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Στα ύψη αναμένεται να σκαρφαλώσει η τιμή του πετρελαίου καθώς μετά το κτύπημα στην Διώρυγα του Σουέζ, ήρθε και δεύτερο πλήγμα. Οι Χούθι έπληξαν πετρελαιοπηγές της Σ. Αραβίας.

Xαρακτηριστικό είναι το δεύτερο βίντεο με τον πύραυλο να κτυπά την Σ. Αραβία και οι πολίτες έντρομοι να τρέχουν να προστατευτούν ενώ ακούγονται εκρήξεις.

Κάποιες πετρελαιοπηγές τυλίχτηκαν στις φλόγες ενώ κτυπήθηκαν και αποθήκες πετρελαίου.

Η κατάσταση στην περιοχή έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο ενώ το Ιράκ ανέφερε πως έχουν συγκεντρωθεί 1.400 πύραυλοι στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας.

Αναμφισβήτητα, το Ιράν μετέφερε τεράστια ποσότητα όπλων και οι Χούθι απέκτησαν ικανότητες που πριν δεν διέθεταν.

Επίθεση με 18 Drone και 8 βαλλιστικούς πυραύλους

Οι φιλοιρανικές σιιτικές πολιτοφυλακές Χούθι έπληξαν την Σαουδική Αραβία με 18 drones και 8 βαλλιστικούς πυραύλους, κάποια εκ των οποίων δυστυχώς δεν αναχαιτίστηκαν με αποτέλεσμα να πλήξουν αποθήκες πετρελαίου.

Συγκεκριμένα οι Χούθι έπληξαν το αρχηγείο της Aramco στην Ras al-Tanura, και τις περιοχές Rabigh, Yanbu, Jizan και την βάση King Abdulaziz στο Dammam με 12 drones Samad-3 και 8 βαλλιστικούς πυραύλους Zulfiqar, Badr και Sa`ir .

Ταυτόχρονα έπληξαν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Najran και Asir με 6 drones Qasef 2k.

Οι Σαουδάραβες επιιστράτευσαν και τα F-15 με τα οποία κατέρριψαν UAV των Χούθι καθώς η αεράμυνα δεν μπορούσε να αναχαιτίσει την ποσότητα των drones.

Διαβάστε την συνέχεια στο warnews247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια