Καστοριά: Με σύστημα GPS η διαχείριση υπηρεσιακών οχημάτων

Με πληροφοριακό σύστημα (gps/gprs) θα γίνεται η διαχείριση 25 υπηρεσιακών οχημάτων του αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς, μέσω του οποίου θα υπάρχει άμεση ενημέρωση για τη θέση και την κατάσταση των οχημάτων από οποιαδήποτε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το σύστημα θα είναι ιδιαίτερα εύχρηστο κατά τη διάρκεια αποχιονισμού, αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας, κυρίως σε σημεία που δεν υπάρχει σήμα τηλεφώνου.

Μέσω του συστήματος θα είναι διαθέσιμες λεπτομερείς πληροφορίες για το ιστορικό διαδρομών και στάσεων, θα υπάρχει εικόνα για την προσεγγιστική κατανάλωση καυσίμων των αυτοκινήτων και δυνατότητα ανεύρεσης του οχήματος σε περίπτωση κλοπής, ενώ θα γίνεται έλεγχος για τη σωστή εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων. Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης σε περίπτωση υπέρβασης ορίων (όριο ταχύτητας, θερμοκρασία θαλάμου κλπ) και ανεπιθύμητων κινήσεων με e-mail ή sms.

Την  σύμβαση για την ετήσια συνδρομή του συστήματος διαχείρισης στόλου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «iLink Νέες Τεχνολογίες Ο.Ε.» Ευστάθιος Βλάχος, για συνολική διάρκεια ενός έτους, με δυνατότητα παράτασης για άλλους δύο μήνες.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια