Δυτ. Μακεδονία: Ένταξη εκπαιδευτικής δράσης στο «Ελλάδα 2021»

Σε εκπαιδευτική   δράση που αφορά την  «Διακρατική Μαθητική Κατασκήνωση – Προοπτική Συνεργασίας» και περιλαμβάνει τη συμμετοχή 6 μαθητών της Δυτικής Μακεδονίας στην κατασκήνωση Values Education Camp  “WE CARE!” 2021 , από 12 έως  18 Ιουλίου 2021 , εντάχθηκε  η   Δυτ. Μακεδονία , από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”.

Η  Επιτροπή  αποφάσισε  την ένταξη της σχετικής  πρότασης που υπέβαλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στο Εθνικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που συντονίζει, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών,  μετά την Επανάσταση του 1821.

Η διακρατική μαθητική  κατασκήνωση έχει ως στόχο να προωθήσει το διαπολιτισμικό διάλογο, καθώς και την αξία των ξένων γλωσσών,  ως μέσο για την εφαρμογή της παιδείας των ανθρώπινων αξιών, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση , « οι Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπούνται κυκλικά  στην κατασκήνωση  και  φέτος -μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν με βάση τα κριτήρια επιλογής- αποφασίστηκε να συμμετάσχει το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς».

ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης 

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια