Οι 250 Ενόψει νέας βρετανικής πενταμερούς

cid:image002.jpg@01D72EC6.13439F00
Γράφει η Φανούλα Αργυρού, Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας
 
Ενόψει νέας βρετανικής πενταμερούς:
 
Πίσω στις πρακτικές πίεσης (2004) πάνω στους Έλληνες της Κύπρου  
 
FOR THE RECORD 
 
Διάβασα το μήνυμα του αγαπητού Πάνου Ιωαννίδη, δικηγόρου και ανεξάρτητου πολιτευτή, χθες 10.4.2021, σχετικά με την «πρωτοβουλία 250 πολιτών με τίτλο «Στην 5μερή προσέξετε κ. Πρόεδρε» που δημοσιεύθηκε στον «Φιλελεύθερο» το κείμενο του οποίου όπως πληροφορήθηκα, ξεκίνησε και κυκλοφόρησε από το γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής και πρώην Προέδρου της ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου.  
 
Η αντίδραση του κ. Ιωαννίδη, με την οποία συμφωνώ, έχει ως ακολούθως:
 
«ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΛΙΨΗ η συνυπογραφή της "Πρωτοβουλίας" από αριθμό πραγματικά έγκριτων Πατριωτών, η οποία -πιστεύουμε αθέλητα- είναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ, διότι: 
 
"Η ΟΡΘΗ κατά τα άλλα "προτροπή προς τον Πρόεδρο", ΑΥΤΟ-ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ από την επίκληση "του ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009", το οποίο ΕΜΜΕΝΕΙ σε λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, εξουδετερώνοντας κάθε άλλο επιχείρημα." 
 
Δείτε ΕΔΩ 
 
Δυστυχώς, έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες δεν έχουν καν διαβάσει το περιβόητο κείμενο του λεγόμενου εθνικού συμβουλίου, της 18ης Σεπτεμβρίου 2009! Γι΄αυτό είναι που τις περισσότερες φορές, τέτοιες υπογραφές σε τέτοια ανεξέλεγκτα κείμενο καταλήγουν ένας φαύλος κύκλος και μπούμερανγκ. Καθώς υποστηρίζουν, ασυνείδητα πλέον θέλω να πιστεύω από όσους δεν γνωρίζουν το κείμενο στο οποίο αναφέρεται η δήλωση που υπογράφουν, εκείνο που υποτίθεται απορρίπτουν! Το οξύμωρο όμως, στην περίπτωση αυτή, είναι το γεγονός ότι το εν λόγω κείμενο φέρει ΚΑΙ υπογραφές ανθρώπων που είναι δηλωμένοι εναντίον της ρατσιστικής απαρτχάιντ δι-ζωνικής, δι-κοινοτικής ομοσπονδίας! 
 
«Παρήγορο» ίσως να είναι η τελευταία πληροφόρηση, που λέγει ότι άτομα, οι υπογραφές των οποίων περιλαμβάνονται στις «250», ούτε γνώριζαν ούτε έδωσαν την συγκατάθεσή τους να περιληφθούν τα ονόματά τους!  
 
Η δήλωση της 18ης Σεπτεμβρίου 2009 για την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου  
 
Στην 3η παράγραφο της τότε δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου (επί προεδρίας μ. Δημήτρη Χριστόφια) έλεγε - «επαναβεβαιώνει την εμμονή του σε εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των Συμφωνιών Υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979 για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτιή ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α του ΟΗΕ…» 
 
Σημ. 
1) Παραπλανητική η δήλωση καθώς έχουμε αποκαλύψει με έγγραφα του ΟΗΕ και των Βρετανών ότι το 1977 και 1979 δεν υπήρξαν «Συμφωνίες Υψηλού επιπέδου» αλλά ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συναντήσεων με τον τότε Αυστριακό ΓΓ Κ. Βάλτχαιμ και ήσαν οδηγίες προς τους διαπραγματευτές για επανέναρξη του διαλόγου (σε αμφότερες τις περιπτώσεις). Δίχως υπογραφές και διαχρονική ισχύ. Αστήρικτες και σκόπιμες οι έκτοτε διατυπώσεις, τόσο από τον ΟΗΕ όσο και δικούς μας διζωνικούς, για να τους δίδεται άλλοθι στην προώθηση της ρατσιστικής βρετανο-τουρκικής ΔΔΟ. 
 
2) Τα ψηφίσματα τα οποία επικαλέσθηκε το ανακοινωθέν του ΕΣ της 18ης Σεπτεμβρίου 2009 δεν είναι άλλα από τα α) 649/90 και β) το 750/92 τα οποία γράφτηκαν όπως όλα, από τους Βρετανούς. Το δεύτερο μάλιστα πέρασε ενόσω είχε αναλάβει Βρετανός αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ ο Σερ Ντέιβιντ Χάνει. Και αφού το «preciousasset» τους, ο Γιώργος Βασιλείου, είχε δεχθεί την ΔΔΟ με το 99% των τουρκικών αξιώσεων, αποκάλυψη ΓκουστάφΦειζέλ. Και έκανε ότι του ζητούσαν οι Βρετανοί, αποκάλυψη μ. Τάσου Παναγίδη, Υπ. Αρμοστή της ΚΔ στο Λονδίνο.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν εκδόθηκε το διαβόητο ψήφισμα 649/90, γραμμένο από τους Βρετανούς και αφού ο Γ. Βασιλείου δέχθηκε την απαρτχάιντ βρετανο-τουρκική ΔΔΟ, το ΔΗΚΟ επί μ. Σπύρου Κυπριανού είχε κυκλοφορήσει την πιο κάτω αφίσα σε όλη την ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία. Σημειώνω επίσης, ότι το Φόρειν΄Οφις δια της αξιωματούχου του κας Άντζελα Γκίλλον μέρες πριν την μονομερή ανακήρυξη του Ρ. Ντενκτάς τον Νοέμβριο του 1983 είχε επιβεβαιώσει ότι ο Σπύρος Κυπριανού ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΔΔΟ. Γι΄αυτό ο Γιώργος Βασιλείου φάνηκε τόσο χρήσιμος στους Βρετανούς για τα σχέδιά τους.  
 
cid:image001.jpg@01D72EC4.8A366F90
12.1.2020 Σημερινή 
 
 
Μέρος Β’: «Πολύτιμο κεφάλαιο» για τους Βρετανούς ο πρώην Πρόεδρος, σύμφωνα με τα αποδεσμευμένα έγγραφα του Φόρεϊν Όφις 
 
Φανούλα Αργυρού – Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας Λονδίνο 11.4.2021  
 
Υ.Γ. Σχετική και η ανακοίνωση της «Αδούλωτης Κερύνειας» 6.4.2021  
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια