Η Ελλάς ως κτήμα Μητσοτάκη


Στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι έγινε μια αποκαλυπτική συζήτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της χώρας
 
Απο τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Όσο και να κρύβουν την αλήθεια, εκείνη έχει την ακατανίκητη ροπή να ξεμυτίζει από το δεσμωτήριό της και να περιφέρεται σε κοινή θέα ολόγυμνη και φοβερή. Ανάλογο περιστατικό είχαμε τις προάλλες σε τηλεοπτική εκπομπή στον Σκάι.
 
Εκεί διημείφθη ο ακόλουθος διάλογος μεταξύ των δημοσιογράφων Δ. Οικονόμου, Μ. Αναστασοπούλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, της εκπροσώπου της πολιτικής δυναστείας που συστήνεται ως φιλελεύθερη, αλλά λατρεύει να μισθοδοτείται από τον δημόσιο κορβανά: 
 
Δημήτρης Οικονόμου (απευθυνόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη): Πάσχα θα πάτε στην Κρήτη; Τι λέτε, θα τα καταφέρουμε να πάμε ή είναι νωρίς ακόμα; Πώς το βλέπετε; 
Ντόρα Μπακογιάννη: Κύριε Οικονόμου, εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη. 
Δ. Οικονόμου: Είμαι σίγουρος! 
Εκεί πετάγεται η Μαρία Αναστασοπούλου και κάνει την ερώτηση του 1.000.000 δολαρίων, που λένε και στις ΗΠΑ του Μπάιντεν: «Οι υπόλοιποι θα μπορέσουμε να πάμε;» 
Δ. Οικονόμου: Μιλάμε για τους υπολοίπους, τον λαό… 
Ντόρα Μπακογιάννη: Πρώτα ο Θεός, ναι, θα μπορέσουμε να πάμε. 
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ακριβέστατη και ευσύνοπτη ανάλυση των δημοσιογράφων, υπάρχουν δύο τάξεις ανθρώπων: Οι Μητσοτάκηδες και εμείς οι υπόλοιποι, ο λαός. Έχουν απόλυτο δίκιο. Αφενός, το παραδέχτηκε χαμογελώντας η κ. Μπακογιάννη, λέγοντας: «Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη». Μπορεί αργότερα να υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση λόγω του πάνδημου κραξίματος, αλλά η αρχική αντίδρασή της ήταν αυθεντική. Δεν μπορεί να την κρατήσει κανείς, διότι οι νόμοι που ισχύουν για τους άλλους, τον λαό, δεν ισχύουν για τους Μητσοτάκηδες (βλέπε βόλτα Κυριάκου στην Πάρνηθα, φαγοπότι στην Ικαρία με μεγάλη παρέα κ.λπ.). 
 
Επιπλέον, πέρα από την παραδοχή της κ. Μπακογιάννη για το ανέφικτο να την κρατήσει κάποιος, ο ίδιος ο κ. Οικονόμου ξεχώρισε την ήρα του λαού από το σιτάρι της εξουσίας. 
 
Εμείς, οι υπόλοιποι, ο λαός… Η αλήθεια είναι ότι για την εξουσία είμαστε «υπόλοιποι». Θα ήμασταν, δε, και ολότελα περιττοί, αν δεν έπρεπε να εργαστούμε για να γεμίσουμε τα δημόσια ταμεία που μισθοδοτούν τους Μητσοτάκηδες.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια