Ληστείες και κλοπές με χρήση βίας κάνουν θραύση εν μέσω πανδημίας! Η "δικαιοσύνη" ανύπαρκτη.... (και λίγες σκέψεις)


Λιγότερο από το 1/5 των περιστατικών καταγγέλλεται στην Αστυνομία, λόγω του φόβου των ενδεχόμενων αντιποίνων από τους δράστες, αλλά και εξαιτίας της ατιμωρησίας τους από τα δικαστήρια.
 
Αν και θα περίμενε κανείς ότι οι περιορισμοί των μετακινήσεων θα ανάγκαζαν την εγκληματικότητα να υποχωρήσει, αυτό όχι μόνο δεν συνέβη ποτέ στην εποχή της Covid, αλλά οι ληστείες σε βάρος πολιτών συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
 
Του Μάνου Μεϊμαράκη 
 
Επιπλέον, οι δείκτες εγκληματικότητας αυξήθηκαν και από τις καθημερινές κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους. 
 
Ούτε το 1/5 των περιστατικών ληστείας δεν καταγγέλλουν στην Αστυνομία οι πολίτες, φοβούμενοι αντίποινα από τους δράστες, αλλά και εξαιτίας της ατιμωρησίας από τα δικαστήρια. Οι δράστες αθωώνονται σωρηδόν όταν εμφανίζονται στα αυτόφωρα δικαστήρια. Προβάλλουν πολύ συχνά λόγους ένδειας, αλλά και οι δικαστές από την άλλη φοβούνται τη στοχοποίησή τους από τους δράστες. 
 
Η ανάλυση που ακολουθεί πραγματοποιήθηκε σε 324 ενημερωτικά δελτία της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία αφορούν επιθέσεις ληστείας σε περιοχές μέτριας και υψηλής εγκληματικότητας σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, κ.ά. 
 
Επιτίθενται κυρίως σε θύματα ηλικίας από 25 έως 40 ετών, για τα οποία έχουν πληροφορίες ότι μεταφέρουν σημαντικά χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας, αλλά και διότι η εν λόγω ηλικιακή ομάδα συνήθως δεν προβάλλει αντίσταση στους δράστες. 
 
Οι περισσότερες επιθέσεις ληστείας σε βάρος διερχόμενων πολιτών γίνονται Πέμπτη και ακολούθως Τρίτη και Δευτέρα, με τους να δράστες χτυπούν κυρίως από τις 8 μέχρι τις 12 τη νύχτα και από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 324 αυτά περιστατικά μόνο τα δύο χαρακτηρίζονται απόπειρες, με τους δράστες να διαφεύγουν με άδεια χέρια καθώς τα θύματα αντιστάθηκαν. Ο δείκτης αυτός αποκαλύπτει πόσο αποφασισμένοι βγαίνουν οι δράστες στους δρόμους αναζητώντας τα θύματά τους. 
 
Μηδενικές συλλήψεις 
 
Οι συλλήψεις ανά εκατοντάδες περιστατικά ληστειών σε βάρος διερχόμενων πολιτών είναι μηδενικές. Αυτό δείχνει και τον τρόπο δράσης των δραστών. Παρακολουθούν μέσα από οχήματα ή με τα πόδια, χτυπούν αστραπιαία με βία αποσπώντας από τα θύματά τους αντικείμενα αξίας και εξαφανίζονται πολύ πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις. 
 
Αρκετές είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι δράστες κινούνται με μοτοσικλέτες, αιφνιδιάζουν, αρπάζουν τσάντες χειρός ή ώμου, προκαλώντας συχνά σοβαρούς τραυματισμούς στα θύματά τους. Σε γκετοποιημένες περιοχές, όταν καταγγέλλονται ληστείες, τις περισσότερες φορές η Αστυνομία δεν φτάνει ποτέ! 
 
Συγκεκριμένα, αν το πλήρωμα ενός περιπολικού ή μιας ομάδας ΔΙΑΣ τυγχάνει να βρίσκεται πλησίον σημείου από το οποίο θύμα ληστείας καλεί σε βοήθεια, οι αστυνομικοί έχουν εντολές να μην προσεγγίζουν παρά μόνο αν καταφθάσουν ενισχύσεις, καθώς η προσέγγιση χωρίς ενισχύσεις μπορεί να αποβεί μοιραία για τους αστυνομικούς. 
 
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά στην Αθήνα αφορά επίθεση ληστείας σε ζευγάρι τουριστών από τους οποίους οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα και ό,τι πολύτιμα αντικείμενα είχαν μαζί τους, μέχρι που τους άφησαν μόνο με τα εσώρουχα! Αναγκάστηκαν να ζητήσουν από διερχόμενους πολίτες να καλέσουν την Αστυνομία -αφού οι δράστες τούς πήραν και τα κινητά τους τηλέφωνα-, ώστε να μεταβεί στο σημείο περιπολικό και να τους μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλουν καταγγελία, καθώς δεν είχαν ούτε χρήματα για ταξί. 
 
Περίπου το 25% των θυμάτων επιθέσεων ληστείας είναι άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 65 έως 95 ετών, με τα ηλικιωμένα θύματα να καταλήγουν συχνά σε νοσοκομείο με ελαφρά ή βαρύτερα τραύματα. Τα πιο συχνά θύματα μεταξύ γυναικών ηλικίας από 65 ετών και άνω είναι οι γυναίκες οι οποίες φέρουν επάνω τους αλυσίδες λαιμού και κοσμήματα. 
 
Σε ποσοστό περίπου 8% τα θύματα ληστειών είναι ανήλικοι, από τους οποίους οι δράστες αφαιρούν κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά. 
 
Πιστόλι σε… εξαιρετικές περιπτώσεις 
 
Στο 76% των συμβάντων τα θύματα ξυλοκοπούνται, ενώ σε ποσοστό περίπου 20% οι επιθέσεις ληστείας γίνονται με τη χρήση αιχμηρών ή άλλων αντικειμένων και μόνο σε ποσοστό 1% το όπλο είναι πιστόλι ή περίστροφο. 
 
Οι περισσότερες επιθέσεις ληστείας σε πολίτες σημειώνονται το πρώτο διήμερο του δεύτερου και του τρίτου δεκαημέρου εκάστου μηνός, αλλά κατά ένα παράδοξο τρόπο και την 28η ημέρα. Στη συντριπτική πλειονότητα οι δράστες είναι άνδρες. 
 
Όπως όλα δείχνουν, οι επιθέσεις ληστείας με χρήση σωματικής βίας σε πολίτες στα μεγάλα αστικά κέντρα θα συνεχιστούν με ένταση, ενδέχεται δε να αυξηθούν κατακόρυφα με την άρση των περιορισμών των μετακινήσεων. Ταυτόχρονα, η λήξη της καραντίνας αναμένεται να βγάλει από τις κρυψώνες τους και τις συμμορίες των πορτοφολάδων εν όψει και της τουριστικής περιόδου.

 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Θα ακουστεί σκληρό αλλά θα το πω...
Η πιο ξεφτιλισμένη φάρα τους Γένους μας μακράν από όλους τους υπόλοιπους κλάδους εξουσίας, είναι οι δικαστές και οι εισαγγελείς...
 
Τα τελευταία 20 χρόνια που έχει θεριέψει η προδοσία των κυβερνώντων όχι μόνο άφησαν απροστάτευτο τον λαό και την δημοκρατία, αλλά έκαναν πλάτες στους προδότες... 
Ανέχθηκαν λαθρομετανάστευση, ανέχθηκαν οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας, ανέχθηκαν σκάνδαλα και μίζες, ανέχθηκαν ξεπούλημα τις ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας της πατρίδας μας, ανέχθηκαν την εγκληματικότητα των αλλοδαπών, ανέχθηκαν την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας, ανέχθηκαν νόμους και αίσχη υπέρ των ομοφυλόφιλων, ανέχθηκαν την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανέχθηκαν το κυνήγι του άθεου κράτους στην Εκκλησία μας, ανέχθηκαν δολοφόνους, βιάστες και ληστές, ανέχθηκαν να προωθείτε η ομοφυλοφιλία στα παιδιά μας στα σχολεία, ανέχθηκαν σύμφωνα συμβίωσης, και ακόμα και την απαράδεκτη κοινωνική ταυτότητα των ομοφυλόφιλων.... 
Ανέχθηκαν το να μην απελαύνεται κανείς εγκληματίας αλλοδαπός, ανέχθηκαν την ταλαιπωρία των πολιτών από το ανθελληνικό κράτος, ανέχθηκαν την διαφθορά του δημοσίου, ανέχθηκαν την αποποινικοποίηση εγκλημάτων, ανέχθηκαν την χαλάρωση των ποινικών νόμων, ανέχθηκαν την αυθαιρεσία των εργοδοτών, ανέχθηκαν την αστυνομική βία, ανέχθηκαν την κατάχρηση εξουσίας, ανέχθηκαν την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, ανέχθηκαν, ανέχθηκαν, ανέχθηκαν...
Και συνεχίζουν να ανέχονται.... 
Αυτοί που ορκίστηκαν πίστη στην δημοκρατία και στο δίκαιο, τα ξεπούλησαν όλα... 
Οι μόνοι που μπορούσαν να ανατρέψουν το σιχαμερό ψευτοδημοκρατικό καθεστώς, σιώπησαν... 
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει τους αστυνομικούς να διαμαρτύρονται ότι συλλαμβάνουν κακοποιούς και οι δικαστές τους αφήνουν ελεύθερους;
Πριν ένα δύο χρόνια σε κάποιο άρθρο είχα διαβάσει για μια συμμορία αλλοδαπών που την είχαν συλλάβει 200 φορές και οι δικαστές τους άφησαν 200 φορές ελεύθερους!!!!!
 
Και σήμερα βιώνουμε την χειρότερη ίσως περίοδο...
Καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα του Συντάγματος...
Καταστρατηγούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώμάτα με απίστευτους περιορισμούς που καμιά δημοκρατική κοινωνία δεν πρέπει να ανέχεται...
Λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται με γελάκια να λένε κάναμε λάθος που σας κλείσαμε μέσα και όμως κανείς εισαγγελέας δεν ενδιαφέρεται...
 
Συνάνθρωποί μας πεθαίνουν στα κρεματόρια που λέγονται νοσοκομεία και κανείς εισαγγελέας δεν ενδιαφέρεται για πολιτικές και ιατρικές ευθύνες...  
 
Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπορύν να περισώσουν τίποτα... 
Η διαφθορά των δικάστων είναι σε ανώτατο επίπεδο... Μιλάμε για Αρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας... Και το "ψάρι", όπως λέει κι ο λαός μας "βρωμάει από το κεφάλι".
 
Για να αντιληφθείτε το αίσχος αρκεί να δείτε την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα όσα αισχρά διαπράττει, γελοιοποιώντας το υπέρτατο πολιτειακό αξίωμα της πατρίδας μας, δείχνοντας ασέβεια, αθεία, και μισελληνισμό σε κάθε της βήμα...
Είναι μια ανώτατη δικαστικός... που ορκίστηκε να υπηρετεί την πατρίδα μας κι όμως ενδιαφέρεται να υπηρετεί μόνο την Νέα Τάξη και ότι πιο σιχαμερό εκφράζει αυτή...
 
Ετσι λοιπόν είναι περιττό οι ιστορικοί του μέλλοντος να ψάχνουν ποιος έφταιξε για το κατάντημα της πατρίδας μας στοέβγα του 20ου και στο έμπα του 21ου αιώνα...
Η πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη είναι των δικαστών της υποτιθέμενης ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας.... (ούτε αυτό που ορίζει του ίδιο το Σύνταγμά μας δεν μπόρεσαν οι τραγικά λίγοι, από ηθικής άποψης δικαστές, να υπερασπιστούν...)
Η μόνη περίπτωση που όρθωσαν το ανάστημά τους ήταν όταν ήρθε η ώρα να μιλήσουν για τους μισθούς τους... 
Τότε διαμαρτυρήθηκαν και σκέφτηκαν ότι αφού τόσες εξυπηρετήσεις έκαναν και κάνουν στο ανθελληνικό κράτος θα πρέπει να ανταμειφθούν....
Και το κράτος έκανε πίσω και τους έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες αναδρομικά  σε καθέναν από αυτούς....
 
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ λοιπον Ω, κύριοι δικαστές... 
"Μετρηθήκατε, ζυγισθήκατε και βρεθήκατε ελλιπείς"...
ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ.

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια