Κλήθηκαν για εξηγήσεις οι πρέσβεις Ελλάδας & Γαλλίας από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Η Άγκυρα τόλμησε να ζητήσει εξηγήσεις για το περιστατικό με το γαλλικό ερευνητικό!


Ένα απίστευτο ''θρίλερ'' εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες. Αρχικά στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, λίγες μόλις ώρες μετά την συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το γαλλικό ερευνητικό πλοίο L'ATALANTE, ζήτησε από την Ελλάδα άδεια για να πραγματοποιήσει έρευνες μέσα στην περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, νοτιοανατολικά της Κρήτης και δυτικά του 28ου μεσημβρινού.

Μόλις η Ελλάδα εξέδωσε σχετική NAVTEX, η Τουρκία δεν προχώρησε μόνο σε αντι-NAVTEX, αλλά έστειλε και φρεγάτα στην ευρύτερη περιοχή και ζήτησε από το γαλλικό πλοίο να αποχωρήσει.

Εν συνεχεία, όπως ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού παρακολουθεί το γαλλικό ερευνητικό σκάφος L’ ATALANTE, το οποίο πλέει βόρεια της Καρπάθου!

Σήμερα σύμφωνα με τουρκικές πηγές, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη και τον Γάλλο πρέσβη για εξηγήσεις!

Τι αναφέρουν:

''Ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα Μιχαήλ-Χρήστος Διαμέσης και ο Γάλλος Πρέσβης στην Άγκυρα Χέρβε Μαγκρό, κλήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 16 Απριλίου, σύμφωνα με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό NTV. Οι πρέσβεις προειδοποιήθηκαν, να μην επαναλάβουν οι χώρες τους (Ελλάδα-Γαλλία) παρόμοιες ''προκλητικές'' ενέργειες'', αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ!

Ισχύει, ή όχι το δημοσίευμα; Γιατί δεν ενημερωθήκαμε από την Αθήνα για το συγκεκριμένο περιστατικό, ή γιατί δεν διαψεύδει η Αθήνα; Το συγκεκριμένο δημοσίευμα κυκλοφορεί εδώ και κάποιες ώρες στα τουρκικά ΜΜΕ.

Θα λάβουμε απάντηση; 

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια