Το πιο επικίνδυνο τυρί του κόσμου


Στην όχι και τόσο μακρινή Σαρδηνία, παράγεται ένα περίεργο τυρί. Ονομάζεται Κάζου Μάρζου (Casu Marzu) και το 2009 ανακήρυξε ως το πιο επικίνδυνο τυρί στον κόσμο από το Γκίνες.

Και αυτό γιατί μέσα βρίσκονται σκουλήκια. Για την ακρίβεια, οι παραγωγοί το αφήνουν να γεμίσει σκουλήκια επί τούτου.  

Από πρόβειο γάλα φτιάχνεται το πεκορίνο, το οποίο αφήνουν να σαπίσει. Έτσι μαζεύει μύγες (συγκεκριμένα ονομάζονται Piophila casei), οι οποίες κάνουν τα αυγά τους στις ρωγμές που σχηματίζονται στο τυρί. Μετά δημιουργούνται τα σκουλήκια, τα οποία αναπτύσσονται μέσα στο τυρί, προς το κέντρο, καταναλώνουν τις πρωτεΐνες προκαλώντας τη διάσπαση των λιπαρών του τυριού. Η υφή του τυριού γίνεται πολύ μαλακή, με παρουσία λίγου υγρού. Ετσι μετατρέπουν το προϊόν σε ένα μαλακό κρεμώδες τυρί.

Διαβάστε την συνέχεια στο huffingtonpost

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια