Πολεμική προειδοποίηση Ρωσίας σε ΗΠΑ: ''Μην τολμήσετε να φέρετε πλοία στη Μ. Θάλασσα'' - Κίεβο: ''Θέλουμε Patriot''!

Ισχυρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ είχαμε πριν λίγα λεπτά από το ρωσικό ΥΠΕΞ. 


''Οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι. Σας προειδοποιούμε ότι είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από την Κριμαία και από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, θα είναι για το δικό σας καλό'', δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

''Ξέρω ένα πράγμα. Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία δεν έχουν καμία δουλειά κοντά στις ακτές μας. Γιατί φέρνετε πλοία στη Μ. Θάλασσα;'' ''Παίζουν στα νεύρα μας, αλλά δεν θα πετύχουν κάτι'', πρόσθεσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.   

Ουκρανία ''καλεί'' ΗΠΑ 

"Τα αμερικανικά συστήματα αεροπορικής άμυνας πρέπει να έρθουν σύντομα στην Ουκρανία", δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Zελένσκι.
 
Ο Αντρέι Γερμάκ, δήλωσε ότι ''οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τοποθετήσουν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot στο έδαφος της Ουκρανίας.'' ''Η Ουκρανία προστατεύει δεν μόνο τα εδάφη της, αλλά και ολόκληρη την Δύση από την ρωσική επιθετικότητα.''  

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον λανθασμένο δρόμο για "παγκόσμια κυριαρχία"

''Οι ΗΠΑ επιμένουν να επιδιώκουν την παγκόσμια κυριαρχία, αλλά είναι απολύτως αντιπαραγωγικό σε έναν κόσμο γεμάτο πλουραλισμό'', ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. 

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε πως το κύριο πρόβλημα, όπως διαπιστώνει η Μόσχα, είναι η επίμονη απροθυμία της Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τη λανθασμένη της πορεία που θέλει να την καταστήσει ως κυρίαρχη δύναμη του κόσμου, η οποία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. 

Όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αυτή είναι μια πολιτική εντελώς αντιπαραγωγική, ιδίως δεδομένου ότι ''η αντικειμενική διαδικασία διαμόρφωσης μιας δικαιότερης, πιο δημοκρατικής και επομένως πιο βιώσιμης παγκόσμιας τάξης αποκτά δυναμική ακριβώς μπροστά στα μάτια μας''.

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια