Φιάσκο με εταιρεία ανάδοχο – Δεν παρέδωσε τα self tests


H εταιρεία ιδρύθηκε πριν από μόλις 7 μήνες. Το μετοχικό της κεφάλαιο μόλις 30.000 ευρώ. Αλλά πήρε ανάθεση από την ΓΓ Πολιτικής προστασίας για προμήθεια selft tests έναντι 10.080.000 ευρώ. Και τελικά τι συνέβη; Δεν παρέδωσε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μέσα στο διάστημα που όριζε η σύμβαση. Ως εκ τούτου κηρύχθηκε έκπτωτη. Τα ερωτήματα εύλογα… 

Το τέλος του φιάσκου γράφτηκε με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο (17/4) η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη, αφού η εταιρεία SWISS MED από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test έναντι 10.080.000 ευρώ, δεν κατάφερε να προμηθεύσει τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και κυρήχθηκε εκπτωτη.

Όπως είχε αποκαλύψει σχετικό ρεπορτάζ του insidestory.gr, η SWISS MED που είχε αναδείχθεί προσωρινός ανάδοχος και για την προμήθεια 3 εκατ. rapid test -σε διαγωνισμό του ΕΟΔΥ που έχει κολλήσει λόγω προσφυγών- στις 6 Απριλίου υπέγραψε με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) την προμήθεια ισόποσων τεμαχίων self test. Αθροιστικά και οι δύο αναθέσεις ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η προμήθεια του ΕΟΔΥ έχει κοστολογηθεί στα 10.140.000, (3,38 εκατ. ανά κιτ) και η ανάθεση της ΓΓΠΠ ανέρχεται στα 10.080.000 (3,36 εκατ. ανά κιτ).

Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά που διασυνδέει άλλες εταιρείες του Παύλου Πιπερίδη, πατέρα του ενός από τους μετόχους της SWISS MED, με τον Φίλιππο Βρυώνη. 
«Έδρα και των δυο ΕΠΕ, PIPER και ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ, σύμφωνα με τα ΦΕΚ σύστασης, είναι η Βασιλέως Κωνσταντίνου 2, στην Αθήνα. Περάσαμε χθες Τετάρτη από εκεί αλλά δεν εντοπίσαμε ίχνος της παρουσίας τους στο κτίριο. Η ίδια οδός και αριθμός αναγράφεται σε ΦΕΚ του 2004 και ως τόπος κατοικίας του Παύλου Πιπερίδη. Το κτίριο επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 2 έχει χρησιμοποιηθεί ως έδρα αρκετών εταιρειών συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη. Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του inside story, σε αυτή τη διεύθυνση θυροκολλούνταν οι κοινοποιήσεις της εφορίας κατά του Βρυώνη»

από imerodromos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια