Πτολεμαΐδα: Αξιοποιούνται 1.600 στρέμματα γης

Οριστικό τέλος στην ομηρία 1.800 ιδιοκτητών ακινήτων στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Πτολεμαΐδας βάζει ο Δήμος Εορδαίας, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες της πράξης εφαρμογής για την επέκταση του σχεδίου πόλης, που ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση 1.600 στρεμμάτων γης.

Η περιπέτεια αυτή ξεκίνησε πριν από τριάντα περίπου χρόνια ταλαιπωρώντας τόσο τους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και Δημοτικές, πρώην Νομαρχιακές, Περιφερειακές αρχές με αποκορύφωμα το 2006, οπότε και προέκυψε το κτηματολόγιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει χρονικά η ολοκλήρωση της Μελέτης για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει γραφείο στο κτήριο, όπου στεγάζεται η υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Εορδαίας, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν για την εκμετάλλευση των ακινήτων τους.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όπως τόνισε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, που θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια