Δ. Μακεδονία: Έργα 6,5 εκατ. ευρώ στην περιοχή του Γράμμου

Επίσκεψη στα έργα που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στην περιοχή του Γράμμου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τον  Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, τη  Θεματική Aντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κάλυ Κυριακίδου, αιρετούς της Περιφέρειας και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικότερα είδαν από κοντά:

-Τις εργασίες  Αποκατάστασης του δρόμου Πεύκου προς Πευκόφυτο, που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου ενάμιση μήνα.

-Τις παρεμβάσεις «Αντιπλημμυρικής προστασίας, διευθετήσεις και αποκαταστάσεις στην περιοχή του Γράμμου», που βρίσκονται σε εξέλιξη.

-Τις εργασίες  συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό Νεστορίου – Κοτύλης – Επταχωρίου.

-Τα  σημεία όπου θα υλοποιηθούν τα έργα «Αντιπλημμυρικής προστασίας, διευθετήσεις και αποκαταστάσεις στο ρέμα του «Σαρανταπόρου», που είναι στη φάση δημοπράτησης.

– Την Ιερά Μονή Τσούκας στην Αγία Άννα, όπου βρίσκονται εργασίες σε εξέλιξη.

-Τις εργασίες  «Ενίσχυσης των λιθοδομών- Επισκευή Στέγης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου του οικισμού Αγίας Άννας».

-Και τον Ιερό Ναό Αγίου Ζαχαρία Γράμμου, όπου θα γίνουν εργασίες ευπρεπισμού του περιβάλλοντα χώρου, βελτίωση  της προσβασιμότητας και αντιπλημμυρική προστασία του Ναού.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σημειώνει την υλοποίηση δύο ακόμη έργων, που αφορούν την περιοχή και πρόκειται για τη «Βελτίωση του Δρόμου Λιανοτόπι-Γράμμος», προϋπολογισμού 1.500.000€, που βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης και τη «Βελτίωση του Δρόμου Λιβαδοτόπι-Γιαννοχώρι», προϋπολογισμού 1.000.000€, το οποίο δημοπρατήθηκε.  Συνολικά, πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 6.500.380 ευρώ, τα οποία όπως αναφέρει η Περιφέρεια,  αναδεικνύουν και δίνουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια