Δ. Μακεδονία: Επίσκεψη γ.γ. Υπουργείου Προστασίας

Τα δύο υπό κατασκευή Αστυνομικά Μέγαρα της Καστοριάς και των Γρεβενών επισκέφθηκε χθες , Σάββατο 29 Μαΐου 2021, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία της εκτέλεσης των έργων.

Ο κ. Τσουβαλάς, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή, Θωμά Νέστορα και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, επισκέφθηκαν αρχικά το υπό ανέγερση Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Στην επίσκεψη αυτή, στην οποία συμμετείχαν, τόσο ο αστυνομικός διευθυντής Καστοριάς, Θωμάς Ζήκας όσο και ο αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Σαββόπουλος, εξετάστηκε η δυνατότητα ενεργειακής αυτονομίας του νέου κτιρίου, κάτι που θα γίνει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια ο κ. Τσουβαλάς, ο κ. Νέστορας και ο κ. Κασαπίδης, μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Γρεβενών, Χρήστο Ζαμπούρα και τον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Γιάτσιο επισκέφθηκαν την πρώην Σχολή Αστυφυλάκων, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα της διαμόρφωσης του νέου κτηρίου, ώστε να φιλοξενηθούν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, οι οποίες σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες σε τρεις διαφορετικούς χώρους.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του, ανέφερε ότι σε λίγους μήνες παραδίδεται στην κοινωνία των Γρεβενών το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, που θα είναι από τα πιο σύγχρονα κτίρια, τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και σε εργασιακό.

Μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, θα γίνει και ενεργειακή αναβάθμιση του Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών, γιατί όπως επεσήμανε ο σχεδιασμός της Περιφερειακής αρχής, είναι η μετατροπή τους σε «πράσινα και έξυπνα κτίρια, συμβάλλοντας στην ορθολογική χρήση ενέργειας, στην προστασία της υγείας των εργαζόμενων καθώς και στη μείωση της ρύπανσης».

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια