Θυμήθηκαν τους ΛΟΑΤΚΙ και ξέχασαν τη Βόρειο Ήπειρο - Χθες "ξέχασαν" την επέτειο της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου

Ξεχείλιζαν από ουράνια τόξα και αγάπη χθες τα προφίλ των κυβερνητικών στελεχών, επ' αφορμή της ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας. Την ίδια στιγμή ωστόσο, όλοι αυτοί, που εξελέγησαν πατώντας στις πατριωτικές κορώνες της «δεξιάς πτέρυγας» περί Μακεδονίας Ελληνικής και Βορειοηπειρωτών Αδελφών, ξέχασαν κάτι... Σήμερα η Ελλάδα θα έπρεπε να θυμάται την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, που υπεγράφει με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914.
 
Δυστυχώς, η «πολιτική κατευνασμού» που υπαγορεύει το ΕΛΙΑΜΕΠ, δεν αφήνει στο Μαξίμου περιθώρια για τέτοιου είδους... «προκλήσεις». Κι όμως, οι επέτειοι, κυρίως όσες αφορούν αναπόσπαστα κομμάτια του ελληνικού έθνους εκτός των ορίων του ελληνικού κράτους, αποτελούν σημαντικό διπλωματικό όπλο. Να θυμίσουμε ότι όλες οι γείτονες χώρες, με τις οποίες βρισκόμαστε σε διαρκείς αντιπαραθέσεις, κυρίως ως προς τις αλυτρωτικές τους αξιώσεις, δε χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν μέσω τέτοιων επετείων τα διάφορα παράλογα «θέλω» τους.
 
Εν έτι 2021, η Ελλάδα θα έπρεπε να απαιτεί και όχι απλά να «θέλει», το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητος της Βορείου Ηπείρου. Και η χθεσινή επέτειος θα ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το καταστήσει σαφές στους φίλους της Τουρκίας Αλβανούς, που δε χάνουν ευκαιρία να μας υπενθυμίζουν τις ανυπόστατες αξιώσεις των Τσάμηδων. 
 
Δυστυχώς, ούτε καν ο... «πολύς» Νίκος Δένδιας δεν το «θυμήθηκε». 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ 
 
Τα νεοταξικά ρεμάλια δεν έχουν ίχνος πατριωτισμού.... 
Και φυσικά ο Δένδιας (όπως έχουμε πει) κάνει τον πατριώτη ΜΟΝΟ όταν διαταχθεί από τις ΗΠΑ....

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια