Τέσσερες μικρές κι απλές συμβουλές για να υπάρχει στο σπίτι στοιχειώδης τάξη


Η τραπεζαρία έχει χωθεί κάτω από μια στοίβα από άπλυτα, κάποτε είχαμε κάποια πράγματα στην κουζίνα μας για τα οποία δεν είμαστε σίγουροι αν υπάρχουν πια κάτω από σωρούς από φλυτζάνια και πιάτα μέσα από τα οποία περνάμε όταν εργαζόμαστε από το σπίτι.

Κι όσο για τον νεροχύτη μας - με λεκέδες από καφέδες και υπολείμματα τοστ - σίγουρα υπήρξαν και καλύτερες μέρες γι′ αυτόν.

Εάν όλα αυτά «απηχούν» τον πολύ περισσότερο χρόνο που αφιερώνουμε τώρα στο σπίτι μας, η βασίλισσα καθαριότητας του Tik-Tok Καρολίνα Μακόλεϊ, από το Περθ της Αυστραλίας, έχει να προσφέρει υποστήριξη.

Σε μια ανάρτηση στο TikTok που την έχουν δει σχεδόν 250.000 φορές, προτείνει μερικές αρκετά ταχείς καθημερινές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε για να διατηρήσουμε το σπίτι μας τακτικό και καθαρό.

1. Οταν φεύγουμε από ένα δωμάτιο, να καθαρίζουμε τις επίπεδες επιφάνειες

Ας κρατήσουμε (μακριά) τα τηλεχειριστήρια, ας μην αφήνουμε τις βούρτσες μαλλιών και το μακιγιάζ μας στο πλάι, ας απομακρύνουμε χαρτιά και παιχνίδια σε συρτάρια και ντουλάπια. Το δωμάτιο - και το μυαλό μας - θα νιώσει καθαρότερο όταν μπαίνουμε σε αυτό

2. Ας φτιάχνουμε πάντα το κρεββάτι μας

Μ′ αυτόν τον τρόπο, λίγος χρόνος μπορεί να βελτιώσει την ημέρα μας. Ας τοποθετήσουμε τα μαξιλάρια κι ας φτιάξουμε το πάπλωμά μας ώστε να είναι ωραίο και τακτοποιημένο - (θα χρειαστούν) μερικά λεπτά αλλά θα αφήσει το δωμάτιό μας να φαίνεται καθαρό και (θα είναι) μια απόλαυση για να επιστρέψουμε στο τέλος της ημέρας.

3. Ας μην ξεχνάμε τον νεροχύτη

Εντάξει, αυτό απαιτεί λίγη περισσότερη ενέργεια. Ας πλύνουμε τα φλυτζάνια και τα πιάτα μετά την χρήση τους - και να τα απομακρύνουμε από εκεί. Ας κρατήσουμε τον νεροχύτη καθαρό από υπολείμματα κάνοντάς του να καλό πέρασμα γύρω. Κηλίδες; Ενα καθαριστικό σπρέι δεν θα κάνει κακό. Να μην «χτιστεί» ο στόκος.

4. Ας τακτοποιήσουμε τα πλυμένα ρούχα αμέσως

Είναι συχνά δελεαστικό απλά να κάνουμε μια στοίβα με τα πλυμένα ρούχα κάπου και να την τακτοποιήσουμε μια εβδομάδα μετά, ή απλά να παίρνουμε ρούχα από την στοίβα όταν τα χρειαζόμαστε. Τα καθαρά ρούχα δεν είναι βρώμικα, αλλά (αν είναι «τακτοποιημένα» σε στοίβες) θα κάνουν το σπίτι μας να φανεί λίγο πιο βρώμικο.

Μόλις τα ρούχα μας στεγνώσουν, ας τα διπλώσουμε κι ας τα βγάλουμε αμέσως, λέει η Μακόλεϊ. Όχι μόνο θα κάνει το ντύσιμο το πρωί λίγο πιο εύκολο, αλλά θα έχουμε ρούχα που δεν μας γελοιοποιούν. Απαλότερα σε όλα τους.

από huffingtonpost

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια