Ποιοι πυροβολούν το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια απολύτως συνειδητή πολιτική που υπηρετείται σταθερά από όλα τα κόμματα εξουσίας. Αυτό και μόνο παραπέμπει στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, με παράλληλη εγκληματική αδιαφορία για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας.

Η πολιτική αυτή υπηρετείται είτε μέσω της σκόπιμης κωλυσιεργίας στη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, είτε με την καταχρηστική αξιοποίηση του προσχήματος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και της προτεραιότητας της χώρας να αποτελέσει τον… πρωταθλητή της Ευρώπης, επιτυγχάνοντας “μηδενικό αποτύπωμα” στις εκπομπές άνθρακα. Κι όλα αυτά ενώ εκπροσωπεί μόλις το 2% στο σύνολο των εκπομπών CO2 της ΕΕ. Για την επίτευξη δε αυτού του ασήμαντου στόχου, υπονομεύεται το ενεργειακό μέλλον και η ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας, δηλαδή η ίδια η γεωπολιτική της βαρύτητα. Σύμμαχοι, οι επαγγελματίες “οικολόγοι” τους οποίους κάποιοι χρηματοδοτούν ώστε να έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να μην εξ ορυχθούν ποτέ οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες.


Επιμέλεια παρουσίαση: Πολυξένη Λυκίδου Άρθρο του Ζαχαρία Μίχα (Συνιδρυτής και διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ/ISDA). Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στις Στρατηγικές Σπουδές (MSc.Econ in Strategic Studies) από το τμήμα Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Ουαλίας. Το πρώτο του πτυχίο είναι από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ειδικεύεται σε θέματα στρατηγικής, πληροφοριών και ασχολείται με ζητήματα διεθνούς ασφαλείας.)

από youtube, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια