Πτολεμαΐδα: Ανάρπαστα τα δυάρια – τριάρια διαμερίσματα

Δυσεύρετα είναι πλέον τα δυάρια και τριάρια διαμερίσματα στην πόλη της Πτολεμαΐδας εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται από νέα ζευγάρια και οικογένειες με παιδιά, χωρίς οι κτηματομεσίτες να μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση, επειδή είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο αριθμός των προς διάθεση κατοικιών.

Το πρόβλημα -αν και διαχρονικό- οφείλεται, σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, στο γεγονός ότι κατά την τελευταία δεκαετία δεν κατασκευάστηκαν καινούργιες πολυκατοικίες, με τους ενδιαφερόμενους να αναζητούν στέγη στην πόλη και όχι σε κάποιον διπλανό οικισμό -αν και υπάρχουν καινούργια σπίτια- λόγω του φθηνού κόστους της Τηλεθέρμανσης.

Κατά δήλωση του κτηματομεσίτη Παναγιώτη Αμανατίδη, από τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, ογδόντα περίπου υποψήφιοι αγοραστές απευθύνθηκαν στο γραφείο του ζητώντας επιτακτικά ένα διαμέρισμα και εξυπηρετήθηκε μόνο το 10-20%, ενώ λόγω της έλλειψης οι τιμές είναι λίγο «τσιμπημένες». Τελευταία, με αφορμή τη σύνδεση του οικισμού της Καρδιάς και των διπλανών Εργατικών κατοικιών με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης καταγράφεται κινητικότητα για την αγορά κατοικιών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια