Γρεβενά: Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το ΣΒΑΚ

Ένα απαραίτητο και πολύτιμο εργαλείο που θα συμβάλλει καθοριστικά στην εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη διεκδίκηση κρίσιμων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, απέκτησε και επισήμως ο Δήμος Γρεβενών. Ο λόγος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Γρεβενών, για το οριστικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που εκπόνησε η Δημοτική Αρχή, εξασφαλίζοντας πόρους από το Πράσινο Ταμείο, και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, μέσω του εγκεκριμένου ΣΒΑΚ, ο Δήμος Γρεβενών μπορεί πλέον στην επομένη προγραμματική περίοδο να είναι δικαιούχος για κομβικές αστικές αναπλάσεις, καθώς οι σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες προβλέπουν ρητά ότι εάν δεν υπάρχει το ΣΒΑΚ τότε είναι αδύνατη η όποια επιδότηση για τέτοιου είδους κοινωφελείς δράσεις που ενισχύουν επί της ουσίας την έννοια της προσβασιμότητας.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος Γρεβενών υπενθυμίζει ότι οι δράσεις και τα έργα του ΣΒΑΚ του Δήμου Γρεβενών αφορούν, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και βεβαίως τη διευκόλυνση πεζών, ποδηλατών και ΑμεΑ. Επιπλέον, η ύπαρξη του τελικού Σχεδίου ενθαρρύνει δυναμικά τη στρατηγική και το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση της μεγάλης ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής του Γρεβενίτη και του Δοξανίτη, η οποία με την αποπεράτωσή της θα αποτελέσει ένα έργο-σταθμό για την πόλη των Γρεβενών.

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια