Η βεβήλωση ιερών συμβόλων της Ορθοδοξίας δεν αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη... (εννοείται)

Απίστευτη παραδοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, μετά τη δημοσίευση από το newsbreak.gr της αποκάλυψης της εφημερίδας «Espresso» την 30η Μαρτίου.
 
Η ερώτηση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης είχε θέμα: «Επιμελημένη προσπάθεια δημόσιας σπίλωσης του εορτασμού της επετείου για την επανάσταση του 1821 από ομάδα δήθεν εικαστικών με προβολή εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων» και αναφερόταν στο εικαστικό ντουέτο ΦΥΤΑ, το οποίο χλεύασε την Ελλάδα, τους Έλληνες, την πίστη τους και την Ιστορία αυτού του τόπου, βεβηλώνοντας τα ιερά σύμβολα, τις παραδόσεις και ό,τι άλλο περικλείουν οι έννοιες της πατρίδας και του κράτους.
 
Στην απάντηση λοιπόν του Υπουργείου, αναφέρεται το εξής σχετικά με τα σύμβολα της Ορθοδοξίας: «Η βεβήλωση ιερών συμβόλων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετά την κατάργηση του άρθρου 199 (καθύβριση θρησκευμάτων) του προϊσχύσαντος ΠΚ., δεν αποτελεί αξιόποινη πράξη»! 
 
Ενώ για τα εθνικά σύμβολα, το Υπουργείο απάντησε ως εξής: 
 
«Αναφορικά με το πρώτο ερώτημα, η προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας τυποποιείται στο άρθρο 191 Α του νέου ΠΚ, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ με το ν. 4619/2019 (Α ́95), την 1/7/2019. Σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη: 
1. Όποιος δημόσια αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή. 
2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις ρύπανσης ή φθοράς σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία και προκαλεί έτσι φόβο ή ανησυχία σε αόριστο αριθμό ανθρώπων εφόσον η πράξη αυτή δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη. Με τις εν λόγω διατάξεις προσδιορίζεται το εύρος της αξιόποινης συμπεριφοράς του δράστη, ο οποίος προβαίνοντας σε μία εκ των προαναφερομένων έκνομων ενεργειών θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη. Σε αυτές τις ενέργειες εντάσσονται η βεβήλωση της ελληνικής σημαίας και των εθνικών συμβόλων καθώς και η ρύπανση ή καταστροφή τόπων θρησκευτικής σημασίας, οι οποίες είναι ικανές να δημιουργήσουν κινδύνους διατάραξης της δημόσιας τάξης». 
 
Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης: 
 
 

ΣΧΟΛΙΟ (πρός το Newbreak που δημοσίευσε το άρθρο)
 
Καλά ρε παιδιά τώρα ξυπνήσατε;
Δεν είσασταν στην χώρα μας τα χρόνια που κυβερνούσε ο Συριζα;
Τι απορείτε;
Κι ο Βελόπουλος για εικονικούς λόγους δουλέματος το κάνει... Τις ξέρει τις απαντήσεις...
Μετά τον προδότη Καρατζαφέρη που ψήφισε με τον ΓΑΠ το 1ο Μνημόνιο και τον προδότη τον Καμένο που ψήφισε την προδοσία της Μακεδονίας μας, αλλά και το τρίτο Μνημόνιο... νομίζετε ότι ο Βελόπουλος είναι κάτι διαφορετικό;
Να σας θυμίσω μόνο οτι ο Βελόπουλος ήταν με τους βουλευτές του Καρατζαφέρη που ψήφισαν το 1ο Μνημόνιο με τον αρχιπροδότη ΓΑΠ... (δείτε ΕΔΩ)
Ολα αυτά τα κάνει για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια... αλλά δυστυχώς (γι αυτόν) έρχεται τρίτος... και δεν την ξαναπατάνε οι πατριώτες...

Και μην το ξεχάσω... Εννοείται πως όλοι αυτοί οι συριζαίικοι νόμοι έχουν μείνει απαράλλαχτοι από την ΝΔ του αρχιφασίστα νεοταξίτη Μητσοτάκη που ετοιμάζει την μεγάλη συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα...

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια