Θέλουν να ξεκινήσουν μαζικούς εμβολιασμούς στον παιδικό πληθυσμό!


Ο παιδικός πληθυσμός φαίνεται πως είναι ο επόμενος στόχος των φαρμακευτικών εταιρειών.

Μετά την Pfizer για την οποία ο ΕΜΑ (ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων) ξεκίνησε σήμερα την αξιολόγηση για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12 έως  15 ετών, τώρα μια άλλη αμερικανική εταιρεία η Novavax με έδρα το Μέριλαντ των ΗΠΑ (όπου έχει την έδρα της και η CIA) ξεκινά δοκιμές στην ίδια ηλικιακή ομάδα χωρίς το εμβόλιό της να έχει εγκριθεί καν σε ενήλικες!

Όπως αναφέρουν στελέχη της αμερικανικής εταιρείας «ο εμβολιασμός των παιδιών  είναι αναγκαίος για να τερματιστεί η πανδημία»!

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα νέο στοιχείο καθώς τα παιδιά δεν κινδυνεύουν τα νοσήσουν με κορωνοϊό αλλά όπως αναφέρουν μπορούν να μεταφέρουν το ιό στους ενήλικες. Με άλλα λόγια θα τα εμβολιάσουμε προκειμένου να μην μεταφέρουν τον ιό και μόνο.

Θεωρείται σίγουρο πως μετά την έγκριση της Pfizer θα αρχίσουν δειλά-δειλά στην αρχή να παρουσιάζονται οι πρώτες αιχμές για το «αναγκαίο» του εμβολιασμού των παιδιών, αλλά οι ίδιοι θα σπεύδουν να πουν πως αυτό δεν θα είναι τάχα υποχρεωτικό. Στην αρχή. Στη συνέχεια θα αρχίσουν να θέτουν εμπόδια.

Η Novavax θα εξετάσει «την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα» του σκευάσματός της σε περίπου 3.000 εφήβους ηλικίας από 12 έως 17 ετών στις ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων θα λάβουν το εμβόλιο και οι υπόλοιποι ένα ψευδοφάρμακο (placebo), σε δύο δόσεις που θα χορηγηθούν μέσα σε διάστημα 21 ημερών η μία από την άλλη. Σε δεύτερο χρόνο, έξι μήνες αργότερα, όσοι είχαν λάβει το ψευδοφάρμακο θα κάνουν το κανονικό εμβόλιο και αντιστρόφως, ώστε στο τέλος όλοι οι έφηβοι να έχουν ακολουθήσει την ίδια αγωγή. Οι... "ειδικοί" θα τους παρακολουθούν για μία περίοδο μέχρι και δύο ετών μετά τον εμβολιασμό τους.

Το μέγα ερώτημα είναι βέβαια ποιος γονέας θα συναινέσει να γίνει το παιδί του πειραματόζωο, αλλά προφανώς απάντηση σε αυτό δεν υπάρχει.

Το εμβόλιο της Novavax δεν έχει εγκριθεί προς το παρόν σε καμία χώρα του κόσμου, ούτε για τους ενήλικες.

Πρόκειται για το σκεύασμα  NVX-CoV2373 το οποίο χρησιμοποιεί μια παρεμφερή τεχνολογία με το BNT162b2 της Pfizer και το mRNA1273 της Moderna και μπορεί να φυλαχθεί σε θερμοκρασία μεταξύ 2-8 βαθμών Κελσίου.

Αυτή στηρίζεται στην παραγωγή της πρωτεΐνης-ακίδας του κορωνοϊού χρησιμοποιώντας νανοσωματίδια με τα οποία οργανισμός στη συνέχεια θα αναπτύξει αντισώματα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού όταν εφόσον προσβάλλει τον οργανισμό.

(Για να δείτε πως λειτουργεί το NVX-CoV2373 πατήστε εδώ)

Η εταιρεία προτίθεται να καταθέσει αίτημα έγκρισης στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός του δεύτερου τριμήνου του 2021 και λίγο αργότερα και στις ΗΠΑ. Τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει ότι το σκεύασμά της αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 89,7% στις κλινικές δοκιμές που έγιναν στη Βρετανία σε περισσότερα από 15.000 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Μια άλλη κλινική δοκιμή είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.

Κλινικές δοκιμές σε εφήβους κάνουν και άλλες εταιρείες, όπως οι Moderna, J&J και Pfizer/BioNTech.

Ο εμβολιασμός των παιδιών και των εφήβων συνιστά το επόμενο βήμα στις εκστρατείες ανοσοποίησης.

Μολονότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν τόσο να αναπτύξουν σοβαρή Covid-19, μπορεί να συμβάλουν στη μετάδοση της ασθένειας και, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εμβολιασμός τους είναι αναγκαίος για να τερματιστεί η πανδημία...

από pronews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια