Εκτίναξη των αναφορών βλαβών και θανάτων αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ, μετά από εμβόλιο COVID

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε στις 30/4 το CDC των ΗΠΑ για τον αριθμό βλαβών και θανάτων που αναφέρθηκαν στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών των Εμβολίων (Vaccines Adverse Event Reporting System - VAERS) μετά από λήψη εμβολίου COVID, δείχνουν μια εκτίναξη των αναφορών βλαβών και θανάτων σε σύγκριση με τα νούμερα της προηγούμενης εβδομάδας.

Το VAERS είναι το βασικό κυβερνητικά χρηματοδοτούμενο σύστημα για αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων στις ΗΠΑ. Οι αναφορές που γίνονται στο VAERS χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης προτού επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει αιτιώδης συσχέτιση.

Κάθε Παρασκευή, το VAERS δημοσιεύει όλες τις αναφορές βλαβών από εμβόλια που έχει δεχθεί μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία - συνήθως μία εβδομάδα πριν τη δημοσίευση. Τα στοιχεία της τελευταίας Παρασκευής δείχνουν ότι από 14/12/20 έως 23/4/21, αναφέρθηκαν συνολικά 118.902 ανεπιθύμητες ενέργειες στο VAERS, μεταξύ των οποίων 3.544 θάνατοι - 358 επιπλέον από την προηγούμενη εβδομάδα - και 12.619 σοβαρές βλάβες - 2.467 περισσότερες από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις ΗΠΑ έχουν χορηγηθεί 222.3 εκατ. δόσεις εμβολίων COVID μέχρι τις 23 Απριλίου. Από αυτές, 97 εκατ. είναι της Moderna, 117 εκατ. της Pfizer και 8 εκατ. της Johnson & Johnson.

Από τους 3.544 θανάτους που έχουν αναφερθεί μέχρι τις 23 Απριλίου, το 25% συνέβη μέσα σε 48 ώρες μετά τον εμβολιασμό, το 17% μέσα σε 24 ώρες και το 40% συνέβη σε άτομα που αρρώστησαν μέσα σε 48 ώρες μετά τον εμβολιασμό τους.

Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνουν τρεις αναφορές θανάτων εφήβων, δύο 15χρονων και ενός 16χρονου ο οποίος πέθανε αιφνιδίως από θρόμβωση 11 ημέρες μετά την πρώτη δόση εμβολίου Pfizer.

Μία 15χρονη πέθανε από καρδιακή ανακοπή μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου  Moderna και ο άλλος 15χρονος πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια 2 ημέρες μετά το εμβόλιο Pfizer.

Τα στοιχεία του VAERS αυτής της εβδομάδας δείχνουν:

  • 21% των θανάτων σχετίζονται με καρδιακές νόσους.
  • 54% των νεκρών ήταν άνδρες, 44% γυναίκες και οι υπόλοιπες αναφορές (2%) δεν περιελάμβαναν το φύλο του θανόντος.
  • Η μέση ηλικία θανάτου ήταν 75,3, ενώ οι μικρότεροι σε ηλικία αναφερόμενοι νεκροί ήταν οι δυο 15χρονοι (VAERS I.D. 1187918 και 1242573 ) και ένας 16χρονος (VAERS I.D. 1225942).  Υπήρχαν και άλλες αναφορές θανάτων παιδιών κάτω των 16 ετών, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν, ή οι αναφορές περιείχαν εμφανή λάθη.
  • Μέχρι τις 23 Απριλίου, 598 έγκυες γυναίκες ανέφεραν ανεπιθύμητες ενέργειες σχετιζόμενες με εμβόλια COVID, μεταξύ των οποίων 170 αναφορές αποβολών και πρόωρων τοκετών.
  • Από τις 1.099 αναφορές παράλυσης Bell, το 51% αναφέρθηκε μετά από εμβολιασμό με Pfizer/Biontech, το 39% μετά από εμβόλιο Moderna και 131 περιστατικά (12%) αφορούσαν το εμβόλιο Johnson & Johnson.
  • Υπήρχαν 121 αναφορές συνδρόμου Γκιλέν-Μπαρέ, εκ των οποίων το 44% σχετιζόταν με τη Pfizer, 43% με τη Moderna και 17% με τη J&J.
  • Αναφέρθηκαν επίσης 33.673 περιστατικά αναφυλαξίας, όπου το 39% σχετιζόταν με το εμβόλιο Pfizer, το 44% με Moderna και το 16% με J&J.

 

Το CDC αγνοεί το The Defender, καμία απάντηση μετά από 53 ημέρες

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του CDC, "το CDC παρακολουθεί όλες τις αναφορές θανάτου, προκειμένου να συγκεντρώσει επιπλέον πληροφορίες, να εξετάσει καλύτερα το τι συνέβη και να καθορίσει κατά πόσον ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα του εμβολιασμού ή δεν είχε καμία σχέση."

Το The Defender επικοινώνησε με το CDC στις 8 Μαρτίου, υποβάλλοντας γραπτώς μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με τους αναφερόμενους θανάτους και βλάβες που σχετίζονται με τα εμβόλια COVID, την κατάσταση των εν εξελίξει ερευνών που αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης, εάν πραγματοποιούνται αυτοψίες, το πρότυπο για τον προσδιορισμό του κατά πόσον μια βλάβη συνδέεται αιτιωδώς με ένα εμβόλιο, καθώς και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση και τη διευκόλυνση της ορθής και ακριβούς αναφοράς.

Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες να έρθουμε σε επαφή με το CDC, τηλεφωνικά και με email. Μέχρι τις 30 Απριλίου, 53 ημέρες μετά το αρχικό μας αίτημα, ακόμα δεν έχουμε πάρει απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Πηγή: childrenshealthdefense.org

Μετάφραση: Μαντάτα 

από mandataapoekso.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια