Πτολεμαΐδα: Oριστική λύση για το 2ο ΕΠΑ.Λ ζητούν οι γονείς

Οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας αναζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, εκεί όπου οι μαθητές είτε στοιβάζονται ακόμη στις αίθουσες διδασκαλίας είτε κάνουν μαθήματα σε εξωτερικούς ακατάλληλους χώρους.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας όπου τέθηκε το ζήτημα μετά την απόρριψη της πρότασης από το ΕΣΠΑ Δ. Μακεδονίας για κατασκευή νέου διδακτηρίου, επιχειρήθηκε εκτενής αναφορά στις ενέργειες που έκανε ο Δήμος Εορδαίας καθώς και στην αγωγή που κατέθεσε για την υπαγωγή του οικοπέδου στην ιδιοκτησία του,  πλην όμως «η έλλειψη δικαστικής απόφασης εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων λόγω covid πήγε πίσω την απόφαση» και άρα την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος Εορδαίας ετοιμάζει ήδη πρόταση για την ανέγερση καινούργιου σχολείου την οποία θα εντάξει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων, Θεοδώρα Σπυροπούλου, έκανε λόγο για «εμπαιγμό» και δικαιολογίες, σημείωσε ότι τα πράγματα από τη νέα σχολική χρονιά θα αλλάξουν, διερευνώντας το ζήτημα νομικά, ενώ μίλησε ακόμη και για κινητοποιήσεις «ώστε τα παιδιά να μην αισθάνονται  παραγκωνισμένα και να μην έχουμε τα ίδια θέματα τον Σεπτέμβριο».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια