Τρεις προτάσεις για όσους δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά τους self-tests

Χριστός ανέστη! Αληθώς ανέστη! 

Πιστεύουμε ότι το ζητούμενο για όσους από εμάς αντιδρούμε στα self-tests είναι να δείξουμε φανερά την αντίδρασή μας στην κυβέρνηση και την κοινωνία ευρύτερα. Επομένως, μάλλον δεν ενδείκνυται να δηλώνουμε απλώς ότι κάνουμε το τεστ, ενώ δεν το κάνουμε.

Παρακάτω, καταγράφουμε τρείς προτάσεις, για διάφορες βαθμίδες ανδρείας και αντοχής, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αναζητούν τρόπους να αντιδράσουν.

Α. Πρώτη πρόταση:

Αυτή η λύση έχει ήδη γίνει γνωστή και έχει αξιοποιηθεί από κάποιους συμπολίτες μας, με το άνοιγμα των Λυκείων. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κάποιες δηλώσεις αρνήσεως χρήσεως των self-tests, δια των οποίων εξηγούνται οι λόγοι της αρνήσεως (νομικοί, υγειονομικοί κ.ά.), και θέτουν προ των ευθυνών τους τους καθηγητές και δασκάλους που αρνούνται, ως μη όφειλαν, να δεχθούν τα παιδιά στις σχολικές μονάδες, όταν αυτά δεν καταθέτουν τα αποτελέσματα των tests, κατά τα προβλεπόμενα από την Κ.Υ.Α.. Μία από αυτές τις δηλώσεις είναι η: «ΔΗΛΩΣΗ (περί άρνησης παροχής συναινέσεως σε υποβολή των τέκνων μας σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19)», δημοσιευμένη και εδώ

B. Δεύτερη πρόταση:

«Προς: Διευθυντή, Δασκάλους, Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Διεύθυνση, Υπουργείο Παιδείας.

Δηλώνουμε ως γονείς ότι διαμαρτυρόμαστε, επειδή υποχρεώνετε το παιδί μας/τα παιδιά μας σε ιατρική πράξη δια των διαγνωστικών self-tests, καθόσον μια ιατρική πράξη δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική, και μάλιστα δεν θα έπρεπε να τελείται από αναξιόπιστα, αλλά και δυνητικώς (ένεκα κακής χρήσεως, ατυχήματος ή απορρίψεώς τους σε μη ειδικούς χώρους) επικίνδυνα για την υγεία μας και το περιβάλλον, μέσα (self-tests).

Προκειμένου όμως να μη προκαλέσουμε περισσότερα προβλήματα στην μαθησιακή πρόοδο και την ψυχική κατάσταση του παιδιού μας/των παιδιών μας, σας γνωστοποιούμε ότι θα τελούμε το τεστ σιέλου (ως κατά τι λιγότερο προβληματικό) και θα παραδίδουμε στο σχολείο χειρόγραφη δήλωση με το αποτέλεσμα, διότι θεωρούμε την ηλεκτρονική καταγραφή τέτοιων δεδομένων από άσκοπη μέχρι επικίνδυνη (επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων). Εάν το παιδί μας/τα παιδιά μας έχουν συμπτώματα της νόσου, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες, με δική μας ευθύνη (όπως σε κάθε ασθένεια στο παρελθόν), με πρώτη και κύρια την μη προσέλευσή του/τους στην σχολική μονάδα.

Σε περίπτωση δε που δεν θα δεχθείτε την λύση αυτή, θα αναγκασθούμε να μη στέλνουμε το παιδί μας/τα παιδιά μας στο σχολείο μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς, παρ’ ότι επιθυμούμε, ασφαλώς, την εκπαίδευσή τους».

[Το ως άνω περιέχει ιδέες ενός αγωνιστού δικηγόρου, με τον οποίο συζητήσαμε. Βεβαίως, ο καθένας μπορεί να παραλλάσσει το κείμενο κατά πώς τον αναπαύει καλύτερα. Το ζητούμενο, ως είπαμε, είναι να γνωστοποιηθεί τοις πάσι η αντίδρασή μας]

Γ. Τρίτη πρόταση:

«Κύριε διευθυντά (ή αγαπητέ δάσκαλε),

Σας ενημερώνουμε ότι για λόγους συνταγματικούς, νομικούς, υγειονομικούς, συνειδησιακούς και άλλους, δεν θέλουμε να τελούμε τα self-tests στα παιδιά μας, και ως εκ τούτου δεν θα έρχονται στο σχολείο μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς, παρ’ ότι επιθυμούμε, ασφαλώς, την εκπαίδευσή τους.

Δεν αναπαυόμαστε καθόλου με την ιδέα να καταστήσουμε το σπιτικό μας ιατρικό-διαγνωστικό κέντρο, με τις όποιες συνέπειες μπορεί να επιφέρει στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας και ημών, και την ζημία του περιβάλλοντος (βλ. φυλλάδιο του test), ούτε να χρησιμοποιήσουμε αναξιόπιστα tests, και μάλιστα χωρίς την ελεύθερη συγκατάθεσή μας (μη λησμονούμε ότι αποτελούν ιατρική πράξη), καταχωρίζοντας τα αποτελέσματά τους σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ευάλωτες σε κάθε επιτήδειο (μη λησμονούμε και τον κίνδυνο να οδηγηθούμε, αργά ή γρήγορα σε μία ηλεκτρονική-ψηφιακή δυστοπική κοινωνία. Από εμάς εξαρτάται να μη επιτρέψουμε να συμβεί αυτό). Εξάλλου, εάν θεωρούσε η Κυβέρνηση ότι τα tests είναι αξιόπιστα (και μάλιστα ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να δηλώσει ψευδώς ότι το έκανε) δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας στο σχολείο. Ούτε, από την άλλη, θεωρούμε ορθή επιλογή, όπως πράττουν κάποιοι συμπολίτες μας (και προφανώς το υποθέτετε ή το γνωρίζετε και εσείς ότι συμβαίνει), να δηλώνουμε ψευδώς ότι τελούμε τα tests, ενώ δεν τα τελούμε.

Σας δηλώνουμε δε ότι εάν αποφασίσει (κατά τα προβλεπόμενα σαφώς) ὁ σύλλογος διδασκόντων ότι τα παιδιά μας, λόγω απουσιών, πρέπει να επαναλάβουν την τάξη, θα το δεχθούμε αδιαμαρτύρητα».

Εν κατακλείδι, ας σημειώσουμε ότι καλόν είναι (όπως έχει ήδη προταθεί από κάποιους αδελφούς) να ενεργήσουμε καταλλήλως, ούτως ώστε να ψηφισθεί και στην Ελλάδα η δυνατότητα «κατ’ οίκον εκπαιδεύσεως» των παιδιών μας (δεν εννοούμε, σαφώς, την κρατική τηλ-εκπαίδευση). Πολλά θα γλυτώναμε!

Καλό αγώνα, συν Θεώ, ώστε ο πειρασμός να μη κλιμακωθεί επί τα χείρω.

Υ.Γ. Εμείς, ως συγγραφείς του άρθρου, δεν αναπαυόμαστε με την κατάθεση μηνύσεων εναντίον εκπαιδευτικών, αν και δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ότι μια τέτοια κίνηση είναι δυνατόν να αποδώσει κάποιους καρπούς. Ας ενεργήσει ο καθένας μας με τον πλέον χριστιανοπρεπή τρόπο, προκειμένου να λάμψη η αλήθεια και το δίκαιο και να επανακτήσουμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα.

Ομάδα Ορθοδόξων


από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια