Εορδαία: Επιδοτούνται οι πατατοπαραγωγοί

Ανάσα για τους πατατοπαραγωγούς της Εορδαίας η στρεμματική ενίσχυση των καλλιεργειών τους λόγω των ζημιών, που προκλήθηκαν από τον κορονοϊό και τη μη απορρόφηση του προϊόντος τους στην Αγορά, με συνέπεια να υποστούν σοβαρό οικονομικό πλήγμα.

Τον Νοέμβριο του 2020 παραγωγοί στο Φούφα, που εξ αιτίας της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος, είδαν τη σοδειά τους να σαπίζει στις αποθήκες και στα χωράφια, απαιτούσαν από την Πολιτεία, ισότιμη αντιμετώπιση με άλλες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, για την επιδότηση της φθινοπωρινής πατάτας.

Χθες Τετάρτη 2 Ιουλίου άνοιξε το σύστημα της υποβολής των αιτήσεων άμεσης επιχορήγησης σε διάφορους αγροτικούς τομείς, μεταξύ άλλων, της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας με την αποζημίωση ανά στρέμμα να ανέρχεται στα 205 ευρώ. Η  καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι 2 Ιουλίου.

Η ενίσχυση αυτή, όπως ανέφεραν νέοι αγρότες, θα τους επιτρέψει να αποπληρώσουν οφειλές των παρελθόντων μηνών, να προμηθευτούν εφόδια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, ενώ  αποτελεί, όπως λένε οι ίδιοι, κίνητρο για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια