Εορδαία:  Λιγότεροι οι μαθητές που μετακινούνται με το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών

Συρρίκνωση του πληθυσμού στις Κοινότητες της Εορδαίας που «αποτυπώνεται» στη γενικότερη μείωση της επιβατικής κίνησης και ιδιαίτερα στις μετακινήσεις του αριθμού των μαθητών διαπιστώνει ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας Θεόδωρος Καζαντζίδης

Η πολύμηνη περίοδος του περιορισμού των δρομολογίων λόγω των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού έφερε απώλειες στα έσοδα του φορέα σε ποσοστό 93% ενώ και μετά την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς εκτέλεσης των δρομολογίων η επιβατική κίνηση παρά τον φόβο και την επιφύλαξη του κόσμου παρουσιάζει μικρή αύξηση αν και τα απογεύματα η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη. 

Ο κ. Καζαντζίδης μιλά για ερήμωση των χωριών μετά το κλείσιμο των εργοστασίων της ΔΕΗ και για μετανάστευση οικογενειών από την περιοχή σε άλλους προορισμούς προς ανεύρεση εργασίας. Αναφερόμενος ενδεικτικά στους μαθητές που μετακινούνται από και προς τα Σχολεία τους, υπογραμμίζει ότι «κάποτε μετέφερα πάνω από οκτακόσιους (800) μαθητές και σήμερα εξακόσιους εβδομήντα ( 670)».  

Εν τω μεταξύ το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας, ανανεώνει τον στόλο των οχημάτων του με την προμήθεια δύο Mini bus .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια