Δ. Μακεδονία: Συνάντηση Περιφερειάρχη με Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Ταυτόχρονα με τις καλλιέργειες οι οποίες εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. θα αποζημιωθούν και οι αγρότες για τις καλλιέργειες οι οποίες όταν επλήγησαν από τον παγετό δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας. Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ειδικότερα εντάσσονται και θα αξιολογηθούν με τους όρους του Κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α. και οι καλλιέργειες, οι οποίες κατά την έλευση του παγετού δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας και τυπικά δεν αποζημιώνονται από τον ισχύοντα Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. Για τις καλλιέργειες αυτές θα καταβληθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια, συζητήθηκε η πορεία του εκτιμητικού έργου η οποία εξελίσσεται ικανοποιητικά, ιδιαίτερα μετά την ενίσχυση του Υποκαταστήματος του ΕΛ.Γ.Α. Κοζάνης με 25 επιπλέον Γεωπόνους – Εκτιμητές.

Τέλος, έγινε αναφορά στο Σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΛ.Γ.Α. προκειμένου ο Οργανισμός να είναι σε θέση να προχωρήσει σε πληρωμές αποζημιώσεων εγκαίρως, δηλαδή την περίοδο κατά την οποία οι αγρότες θα εισέπρατταν χρήματα από την διάθεση της παραγωγής τους στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό.

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια