Πτολεμαΐδα – A. Συρίγος: « Το τμήμα Λογοθεραπείας ήταν φτιαγμένο στα χαρτιά»

«Δεν υπήρχε ούτε Μελέτη σκοπιμότητας ,αλλά ούτε Ακαδημαϊκή Μελέτη για το τμήμα Λογοθεραπείας για το τι θα γίνει και πως θα λειτουργήσει . Ήταν ένα τμήμα φτιαγμένο στα χαρτιά. Καθήκον μας να στηρίξουμε τα άλλα δύο τμήματα (Μαιευτικής και Εργοθεραπείας)». Στη δήλωση αυτή προέβη ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος από την ΠτολεμαΙδα, τελευταίο σταθμό της διήμερης επίσκεψης του στη Δυτική Μακεδονία επισκεπτόμενος τις δομές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις πέντε πόλεις που έχουν αναπτυχθεί.

Μετά την περιήγηση του στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Υγείας, ο Υφυπουργός μετέβη στο Δημαρχείο Εορδαίας όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς θέτοντας ως κεντρικό ζήτημα το Τοπικό ρυμοτομικό στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου « Φούφα» για την ανάπτυξη του campus του Πανεπιστημίου στην Πτολεμαΐδα μέσω ΣΔΙΤ. Όπως ανέφερε « τρέχουμε για την έκδοση του Ρυμοτομικού και ενώ ήταν να υπογραφεί, παρουσιάστηκε ένα τυπικό κώλυμα, που στο επόμενο διάστημα θα το αντιμετωπίσουμε» προσβλέποντας και στη βοήθεια του κ. Συρίγου, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί « εάν υπάρχει προοπτική για το τμήμα Λογοθεραπείας» που ως γνωστό αναστέλλεται η Λειτουργία του όπως και για τριάντα επτά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Υπογράμμισε την άριστη συνεργασία με τον πρύτανη κ. Θεοδουλίδη και τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας καθώς και στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος για τη βελτίωση των συνθηκών στις υπάρχουσες Πανεπιστημιακές υποδομές.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια