Δημοτικό κολυμβητήριο κλειστού τύπου θα κατασκευαστεί στο Άργος Ορεστικό

Η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου κλειστού τύπου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς δρομολογείται με την διακήρυξη διαγωνισμού για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκατομμυρίων ευρώ. Το Δημοτικό Γυμναστήριο έχει σχεδιαστεί ώστε να έχει σχεδόν μηδενικό ενεργειακό κόστος λειτουργίας για τη θέρμανση της πισίνας και του χώρου και για τη λειτουργία των συστημάτων αφύγρανσης, μέσω της διαδικασίας του net metering.

Η κολυμβητική δεξαμενή θα έχει διαστάσεις 25 x 15,50 x 2,0 μέτρα και έξι διαδρόμους, ώστε να φιλοξενεί και αγώνες water polo. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, αυτόματο σύστημα κάλυψης της κολυμβητικής δεξαμενής για την ελαχιστοποίηση της εξάτμισης και φορητό σύστημα μείωσης του βάθους της, ώστε να χρησιμοποιείται για εκμάθηση κολύμβησης μικρών παιδιών, για φυσικοθεραπεία ΑΜΕΑ σε υδάτινο περιβάλλον, καθώς και για άλλες δραστηριότητες.

Το έργο περιλαμβάνει επιπλέον την κατασκευή κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια  χρηστών και διαιτητών, λεκάνες χλωρίωσης πριν την είσοδο στην κολυμβητική δεξαμενή, χώρους υγιεινής χρηστών, επισκεπτών και ΑΜΕΑ, κυλικείο, ιατρείο, γραφεία, αποθήκες και θέσεις στάθμευσης στην αυλή, με δεδομένη τη δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ).

“Με βασικό μέλημα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενισχύει το πλέγμα των σύγχρονων και υποδειγματικών αθλητικών υποδομών του” αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου όπου σημειώνεται πως “η κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Άργους Ορεστικού, αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πάνου Κεπαπτσόγλου”.

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια