Κοζάνη: Στην Πταισματοδίκη ο Δήμαρχος για την ύπαρξη αμιάντου στην λίμνη Πολυφύτου

Στην Πταισματοδίκη Κοζάνης προσήλθε ο Δήμαρχος της πόλης, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εις βάρος του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου. Όπως ανέφερε ο κ. Μαλούτας  στη διάρκεια της συνεδρίασης του  Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, κλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Πταισματοδίκη Κοζάνης στην οποία κατέθεσε σχετικές μελέτες κι έρευνες που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ίνες αμιάντου στη Λίμνη Πολυφύτου.

Η δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης που έγινε στις 11/1/2021 ότι «Η λίμνη Πολυφύτου είναι γεμάτη από αμίαντο. Δεν θα ανακαλύψουμε τώρα τον αμίαντο. Η λίμνη Πολυφύτου δεν κινδυνεύει από τον αμίαντο αλλά έχει ήδη αμίαντο», ήταν και ο λόγος που οδήγησε το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου σε μήνυση εις βάρος του.

Όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Κοζάνης, «η παρουσία του αμιάντου είναι αυτονόητη δεδομένου ότι η ύπαρξη μεταλλείων αμιάντου Βορείου Ελλάδος σημαίνει ότι όλα τα πετρώματα περιέχουν αμίαντο. Όλα τα υπόγεια νερά και η περιοχή είναι γεμάτη από αναβρυκά και πηγές που διέρχονται από τα πετρώματα, διαβρώνουν τα πετρώματα που έχουν αμίαντο, εμπλουτίζονται σε αμίαντο όποτε εμπλουτίζουν τη λίμνη με ίνες αμιάντου». Ο κ. Μαλούτας επανέλαβε στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε τις σχετικές μελέτες που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του ότι υπάρχουν ίνες αμιάντου στη λίμνη Πολυφύτου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια