Κομμουνιστικές μεροληψίες

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θεωρεί ανεπιθύμητο στην Πάτρα τον πρεσβευτή των ΗΠΑ. Για τον Ερντογάν έχει πει κάτι;
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Ο κ. Πελετίδης είναι γιατρός καρδιολόγος, μέλος του ΚΚΕ και εκλέγεται δήμαρχος Πατρέων από το 2014. Έμαθε ότι θα πάει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πάτρα για να μιλήσει σε συνέδριο, και γι’ αυτό δημοσιοποίησε ανακοίνωση όπου επισημαίνει: «Πρόκειται για πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού». Επιπλέον, κάνει αναφορά σε φορείς που έχουν εκφραστεί «ενάντια στις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, καταδικάζοντας την εγκληματική στάση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., καθώς και της κυβέρνησης της Ν.Δ.». Τέλος, αξιώνει «την απομάκρυνση των βάσεων του Αράξου και της Ανδραβίδας από την περιοχή μας, να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Αραξο». 
 
Aν o Κώστας Πελετίδης τα ζητά όλα αυτά επειδή είναι μέλος του ΚΚΕ, με γεια του και χαρά του και τα ρέστα από τη συνδρομή στον «Ριζοσπάστη» δικά του. Είναι λάθος να αντιμετωπίζεται από συμπατριώτες μας με σκώμματα. Καλύτερο θα ήταν να δεχτεί ερωτήματα. Ιδού μερικά από τα ακόλουθα: Θα πάει και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στο συνέδριο. Ο κ. Πελετίδης γιατί δεν ενοχλείται με τη Γερμανία, που μας κατέκαψε στην Κατοχή και τώρα μας βασανίζει με τα Μνημόνια; Θα είναι και εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο συνέδριο. Ούτε αυτό συγκίνησε τον δήμαρχο; Αν ερχόταν ο Ερντογάν στην Πάτρα, που δεν έχει αφήσει γειτονική χώρα απείραχτη, κατέχει σχεδόν το ήμισυ του κυπριακού εδάφους, ξεπαστρεύει Κούρδους, φυλακίζει αντιφρονούντες, απειλεί την Ελλάδα και μετατρέπει τη χώρα του σε χαλιφάτο, θα κηρυσσόταν persona non grata από τον κ. Πελετίδη; Αν επισκεπτόταν ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν την Αχαΐα, που εκπροσωπεί μια ιδιότυπη μορφή κληρονομούμενης κομμουνιστομοναρχίας, τι θα έλεγε ο κ. Πελετίδης; Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος επειδή αυτό επιβάλλει η λογική του δημάρχου ή διότι ο αντιαμερικανισμός είναι παράδοση του ΚΚΕ και ο κ. Πελετίδης τηρεί τις παραδόσεις; Εξίσου απωθητική με την παραβίαση της λογικής λόγω κομματικής γραμμής είναι η πλειοδοσία στην έκφραση αμερικανοδουλείας από διάφορες πλευρές του πολιτικού και ιδεολογικού φάσματος. 
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πελετίδης ψηφίζεται από τους Αχαιούς (ακόμα και από δεξιούς) επειδή κάνει καλά τη δουλειά του. Ως δήμαρχος έχει τη φήμη εργατικού και έντιμου ανθρώπου.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια