Πτολεμαϊδα: Καθυστέρηση στο έργο της Μονάδας για τα ΑΜΕΑ

Καθυστέρηση κατά έξι μήνες καταγράφεται στην περάτωση των εργασιών του κτιρίου όπου πρόκειται να στεγαστεί η Μονάδα ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, και στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για  άτομα με νοητική υστέρηση στην τοποθεσία «Κουρί» Πτολεμαΐδας κοντά στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων- Παιδιών φίλων ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, Στέλιος Αντωναρίδης, το κτίριο θα έπρεπε να ήταν έτοιμο, όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, τον Δεκέμβριο του 2020, για να ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις μέχρι τη λειτουργία του θέμα που σύντομα αναμένεται να συζητηθεί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Φουρκιώτη.

Αμέσως μετά θα πρέπει να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού, διαδικασία αρκετά «χρονοβόρα», και στη συνέχεια να αποφασιστεί ο τρόπος λειτουργίας του με το δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, να έχει υποσχεθεί  επίσκεψη σε παρόμοιες  δομές  για την απόκτηση τεχνογνωσίας. Η Μονάδα θα υποδέχεται  καθημερινά πενήντα άτομα με διάφορες παθήσεις ενώ προβλέπεται η μερική φιλοξενία τους για να ανακουφιστούν οι γονείς όπως και  η ανάπτυξη δεκατεσσάρων κλινών για τη νοσηλεία συνανθρώπων μας που σήμερα φροντίζουν οι γονείς τους.

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Φουρκιώτη μας είπε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε αστοχίες της Μελέτης, με αποτέλεσμα να γίνουν επί πλέον εργασίες και είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση τους

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια