Σταματούν οι Μάσκες τον Κορονοϊό;

Ένα ερώτημα που αφορά την καθημερινότητά μας από τις αρχές του 2020 έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα των μασκών. Μπορούν οι μάσκες να σταματήσουν την εξάπλωση του SARS-CoV-2; Η απάντηση έρχεται μέσα από τις έρευνες, την στατιστική, αλλά και την εμπειρική γνώση. 
 
Οι Έρευνες
 
Οι έρευνες είναι από τα σημαντικότερα εργαλεία στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας μιας θεραπείας, ενός μέτρου, ή οποιασδήποτε επιστημονικής διαδικασίας. Οι ειδικοί της επιτροπής λοιμωξιολόγων και η κυβέρνηση έχουν επιβάλλει την χρήση μάσκας στον πληθυσμό. Υπάρχει τεκμηρίσωη από τις έρευνες;
 
Η Έρευνα της Δανίας  
 
Το φθινόπωρο του 2020 έκανε την εμφάνισή της η έρευνα της Δανίας σχετικά με τις μάσκες. Όντας έρευνα που διεξήχθει εν μέσω της πανδημίας, δημιουργήθηκε με τον SARS-CoV-2 ως αντικείμενο. Με περίπου 3.000 συμμετέχοντες να κάνουν χρήση μάσκας και περίπου άλλους τόσους να αποτελούν το control (δεν φορούσαν μάσκες), η έρευνα είχε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα.  
 
Τα στοιχεία έδειξαν ότι όσοι φορούσαν μάσκα δεν είχαν παραπάνω προστασία από εκείνους που κυκλοφορούσαν χωρίς το κάλυμμα προσώπου. (Τα αποτελέσματα της έρευνας της Δανίας)  
 
Η Έρευνα του CDC  
 
Τον Ιούνιο του 2020 δημοσίευσε ο CDC έρευνα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης μάσκας από υγειονομικό προσωπικό. Η έρευνα αφορά τις ειδικές μάσκες Ν95 που φορούν οι γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.  
 
Στις αρνητικές επιπτώσεις συμπεριλαμβάνονται:  
 
Πονοκέφαλος 
Αυξημένη πίεση στο εσωτερικό του κρανίου 
Αλλαγές στο νευρικό σύστημα 
Αυξημένος ρυθμός αναπνοής 
Αύξηση της “προσπάθειας” κατά την αναπνοή (αποτέλεσμα της αναπνοής μέσα από φίλτρο) 
Καρδιαγειακές επιπτώσεις 
Μειωμένη αντοχή  
 
Σημειώνεται ότι οι παρενέργειες αυτές είναι αποτέλεσμα τόσο της αυξημένης προσπάθειας που γίνεται κατά την αναπνοή, όσο και στις αυξημένες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.
 
Έρευνα Ιατρού Μιχάλη Σπύρου  
 
Ο ιατρός Μιχάλης Σπύρου μίλησε για την έρευνα που διεξήγαγε για τις παρενέργειες των μασκών. Από την έρευνά του, ο κος Σπύρου συμπεραίνει ότι το επίπεδου οξυγόνου που αναπνέει ο χρήστης της μάσκας είναι σαφώς μικρότερο.  
 
Το συμπερασμα που μπορεί να βγάλει κανείς βάσει της λογικής είναι ότι οι ποσοστιαίες μονάδες μειωμένου οξυγόνου δυνητικά μπορούν να φέρουν έναν ηλικιωμένο ο οποίος έχει ούτως η άλλως χαμηλότερα επίπεδα οξυγόνου από κάποιον νέο, σε σημείο να θεωρηθεί ύποπτος ως φορέας του ιού. Δείτε το βίντεο παρακάτω: 
 
Παλιότερες Έρευνες  
 
Οι έρευνες γύρω από την αποτελεσματικότητα της μάσκας είναι δεκάδες. Παραθέτουμε μερικές από αυτές τις έρευνες οι οποίες αδυνατούν να ανακαλύψουν ξεκάθαρη αποτελεσματικότητα των μασκών στην αποτροπή μετάδοσης ιών. Σε κάποιες βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι μάσκες είναι μη απαραίτητες αλλά και βλαβερές.  
 
 
Τι Έλεγαν οι “Ειδικοί”  
 
Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, οι γνωστοί πλέον λοιμωξιολόγοι της επιτροπής βγήκαν να κάνουν δηλώσεις σχετικά με την μάσκα. Όλοι συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε λόγος χρήσης μάσκας. Ας δούμε μερικά παραδείγματα: 
 
Παρόμοιες δηλώσεις για την μη χρήση μάσκας είχαν κάνει κι άλλα μέλη της επιτροπής. Ο κος Μαγιορκίνης είχε πει χαρακτηριστικά ότι δεν θα συμβούλευε την μητέρα του να φοράει μάσκα.  
 
Στατιστική  
 
Η στατιστική και τα δεδομένα από πραγματική εφαρμογή μέτρων μάσκας σε σύγκριση με περιοχές όπου δεν επιβλήθηκαν αντίστοιχα μέτρα είναι καταπέλτης. Σε όσες χώρες ή περιοχές δεν επεβλήθη η χρήση μάσκας ή καταργήθηκε, οι μολύνσεις και οι θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό έπεσαν απότομα.  
 
Τέξας  
 
Το Τέξας αποτελεί τρανό παράδειγμα του πως πέφτουν οι μολύνσεις και οι θάνατοι μετά την άρση των μέτρων εγκλεισμού και την άρση της επιβολής χρήσης μάσκας. Δείτε παρακάτω:  
 
Στις 29 Μαρτίου του 2021, το Τέξας προχώρησε σε άρση όλων των μέτρων κατά του ιού συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου της μάσκας. Έκτοτε, η πτώση των κρουσμάτων και των θανάτων είναι ενδεικτική.  
 
29 Μαρτίου: 100 θάνατοι/ημέρα (κυλιόμενος μέσος όρος) 
28 Απριλίου: 50 θάνατοι/ημέρα (κυλ. μ.ο.) 
 

Το δημοσίευμα του γνωστού περιοδικού Newsweek επιβεβαιώνει τα στοιχεία για το Τέξας.  
 
Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η πτώση των αριθμών οφείλεται στον εμβολιασμό. Όμως, μια ματιά στην κατάτασξη των πολιτειών των ΗΠΑ θα δείξει ότι η πολιτεία του Τέξας βρίσκεται στις τελευταίες στον κατά κεφαλήν εμβολιασμό.  
 
Συμπέρασμα και Κάποια Ερωτήματα για τις Μάσκες  
 
Χώρες όπως εκείνες της Βαλτικής και η Σουηδία δεν επέβαλαν μάσκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων κινούνται σε λογικά ή και χαμηλά πλαίσια. Η Φλόριντα και το Τέξας με το που κατήργησαν μάσκες και μέτρα, είδαν μολύνσεις και θανάτους να πέφτουν στο χαμηλότερο σημείο. Η Νότια Ντακότα δεν επέβαλε μέτρα από το ξεκίνημα της ιστορίας του COVID και όμως είδε πολύ χαμηλό αριθμό θανάτων.  
 
Οι ιθύνοντες στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν τα παραπάνω στοιχεία; 

Γιατί επιμένει η Ελληνική κυβέρνηση στην επιβολή μάσκας, λέγοντας μάλιστα ότι το μέτρο είναι “παιδαγωγικό” όπως και το SMS; (Θεωρείται ότι οι πολίτες δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν τη ζωή τους χωρίς μάσκες)  
 
Γιατί έχουν πιαστεί οι ιθύνοντες χωρίς μάσκες εν μέσω μιας φονικής πανδημίας που θα μπορούσε να αφήσει τη χώρα χωρίς τις πολύτιμες υπηρεσίες των ατόμων αυτών;
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια