Τελιγιορίδου: Αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση του Πανεπιστημίου στην Καστοριά

Με έντονο ύφος σχολίασε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελου Συρίγου στη Δυτική Μακεδονία, δηλώνοντας πως “η Ν.Δ. έβαλε ταφόπλακα στο Πανεπιστήμιο Καστοριάς”.

Η βουλευτής αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στη σύσκεψη, που πραγματοποήθηκε στην Καστοριά, στη διάρκεια της οποίας λέει πως “ο κ. Συρίγος δεν απάντησε σε κανένα θέμα που έθεσε η πανεπιστημιακή κοινότητα” τονίζοντας πως “απέκλεισε οποιαδήποτε συζήτηση για νέο τμήμα μετά από την ήδη κατάργηση του τμήματος Φροντίδας και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας και των δυο διετών τμημάτων” καθώς επίσης και το ενδεχόμενο “να ανοίξουν θέσεις νέων καθηγητών, για να στηριχθεί το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας”.

Η κ. Τελιγιορίδου αναφέρει πως “ο Υφυπουργός Παιδείας ήρθε στην Καστοριά για να προαναγγείλει περαιτέρω συρρίκνωση του Πανεπιστημίου και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ χειροκροτούν και βγαίνουν φωτογραφίες χαμογελαστοί. Οι πολίτες της Καστοριάς όμως γνωρίζουν πως “ότι λάμπει δεν είναι χρυσός”.

 

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια