Πάμε γι' άλλες πολιτείες, ...μελλοντικές, ...αναρχικές!

Το Δεκέμβριο 2013 δημιουργήθηκε το ιστολόγιο "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός" και τον Ιανουάριο 2014 η σελίδα του ιστολόγιου στο Facebook. Η παρουσία στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο βοήθησε να γίνει ευρύτερα γνωστό το ιστολόγιο και παρόλο που γρήγορα φάνηκε πως το Facebook λειτουργούσε σε αποκλειστικά δικό του σύμπαν, πιέζοντας διαρκώς για προώθηση "χορηγούμενων" αναρτήσεων, μέχρι το 2020 δεν είχαμε σημαντικά προβλήματα.

Όμως το  2020 ήταν η χρονιά των εκλογών στις ΗΠΑ και τα κοινωνικά δίκτυα στρατεύθηκαν εναντίον του Τραμπ και υπέρ της κλιματικής απάτης, που πρέσβευε ο Μπάιντεν. Δημιούργησαν τις υπηρεσίες "fact checking" κι αυτοαναγορεύθηκαν σε υπέρτατους κριτές του τι μπορεί να πει κάποιος στο διαδίκτυο. Χωρίς την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση σφετερίστηκαν δημόσια εξουσία κι ένα πρωτοφανές πέπλο λογοκρισίας απλώθηκε στο διαδίκτυο. Με πρωτοφανές θράσος χαρακτήρισαν "ψευδές περιεχόμενο" την άποψη 800 επιστημόνων από διάφορες χώρες, που τόλμησαν να πουν πως "δεν έχουμε κλιματική κρίση".

Ωστόσο, η δύναμη των κοινωνικών δικτύων είμαστε εμείς, οι χρήστες, οι λογαριασμοί μας. Χωρίς τους λογαριασμούς μας οι τεχνολογικοί γίγαντες θα καταρρεύσουν σε μια νύχτα! Οι τιμές των μετοχών τους θα καταβαραθρωθούν κι αυτό είναι που θα τους τσούξει ιδιαίτερα! Εμείς τους δίνουμε καθημερινά το υλικό μας και μ' αυτό το υλικό αυτοί προβάλλουν διαφημίσεις και κατευθύνουν την οικονομία.


Το ιστολόγιο "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός" σκοπεύει από 1/7/2021 να διακόψει τη χορήγηση υλικού στο Facebook, δεν θα προβάλλουν πια διαφημίσεις εκμεταλλευόμενοι υλικό του ιστολόγιου. Όπως τραγουδούσε πριν χρόνια η Ελένη Βιτάλη, "Πάμε γι' άλλες πολιτείες, ...μελλοντικές, ...αναρχικές!". Η άλλη "πολιτεία" είναι το εναλλακτικό δίκτυο MeWe, στο https://mewe.com/i/greekligniteανεβαίνουν εδώ και μήνες  οι αναρτήσεις του greeklignite.blogspot.com.

Η σελίδα του ιστολόγιου στο Facebook θα συνεχίσει να είναι ανοικτή, προκειμένου να μη χαθεί το υλικό που ήδη έχει αναρτηθεί. Αλλά η προοπτική είναι να μην αναρτάται νέο υλικό μετά τις 30/6/2021.Εφεξής τις αναρτήσεις θα τις βλέπετε είτε απευθείας στο ιστολόγιο είτε στο MeWe.

Το MeWeαυτοπλασσάρεται σαν δίκτυο που σέβεται τους χρήστες και δεν συλλέγει δεδομένα τους. Οι σύνδεσμοι που προβάλλονται μέσα απ’ αυτό δεν συνοδεύονται απ’ τα τραγικά "fbid", "fbclid", κλπ, τα οποία προσθέτει το Facebookστο τέλος κάθε συνδέσμου που αντιγράφεται απ’ αυτό, προκειμένου να μας παρακολουθεί ό,τι κι αν κάνουμε. Μένει να δούμε για πόσο καιρό θα υπάρχει μ’ αυτή τη μορφή το MeWe, καθώς, ως γνωστόν, τζάμπα γεύμα ΔΕΝ υπάρχει. 

Λίγες ημέρες έμειναν και μετρούμε πλέον αντίστροφα!Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια