Σέρβια: Στο «Αντώνης Τρίτσης» η βελτίωση λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης

Το μεγαλύτερο έργο, σε χρηματοδότηση αλλά και σε σημασία, που έχει λάβει έως σήμερα ο Δήμος Σερβίων εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, καθώς εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και εντάσσεται στο πρόγραμμα η πρόταση και μελέτη προϋπολογισμού σχεδόν έξι εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία, συστήματος βελτίωσης της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης του Δήμου. 

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, με το πόσιμο νερό και την υδροδότηση, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, φαίνεται ότι βαίνουν προς οριστική αντιμετώπιση. 

Το έργο αφορά στην ποσοτική και ποιοτική διαχείριση των υδάτινων πόρων σε όλο το δίκτυο του Δήμου. 

Υιοθετώντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες και διεθνείς πρακτικές, το νέο σύστημα τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού ύδρευσης θα παρέχει στην υπηρεσία του Δήμου να βελτιώσει τη λειτουργία του και να εξασφαλίζει επαρκή ποσότητα νερού για την ανθρώπινη κατανάλωση σε όλο τον Δήμο. 

Το έργο περιλαμβάνει 7.500 ψηφιακά υδρόμετρα, δημιουργία 6 σταθμών ελέγχου, σύστημα μέτρησης ποιοτικών χαρακτηριστικών, 20 σταθμούς ελέγχου πίεσης, φορητό εξοπλισμό ελέγχου διαρροών, αντίστοιχα λογισμικά και ψηφιακές εφαρμογές που αφορούν στη λειτουργία του συστήματος. 

Τα αναμενόμενα οφέλη του έργου είναι η ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων, ο ποιοτικός έλεγχος, η μείωση των διαρροών, η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων και η εξασφάλιση επάρκειας νερού.

Σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης κάνει λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο Σερβίων, που έγινε δεκτό από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, και με το οποίο εξασφαλίζεται η καλύτερη διαχείριση, η επαρκής ποσότητα, αλλά και η ποιότητα του νερού σε όλη την έκταση του Δήμου και σε όλα  τοπικά δίκτυα των οικισμών.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια