Επαναλειτουργούν από σήμερα παιδότοποι και λούνα παρκ


Επαναλειτουργούν από σήμερα παιδότοποι, λούνα παρκ και υπηρεσίες ευεξίας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και της επανεκκίνησης δραστηριοτήτων που αποφάσισε η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας την «αυτοδιάγνωση» ως πανάκεια για τον επιδημιολογικό έλεγχο της χώρας και ως υποκατάστατο για όσα μέτρα δεν έχουν ληφθεί στους χώρους δουλειάς που επανεκκίνησαν.

Από σήμερα στον τομέα του λιανεμπορίου μειώνεται η αναλογία των πελατών από 1 άτομο ανά 25 τ.μ. σε 1 άτομο ανά 16 τ.μ. με σκοπό την αποφυγή των ουρών εκτός καταστήματος, ειδικά όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός καταστήματα και οι ουρές μπλέκονται, με υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.

Επαναλειτουργούν οι παιδότοποι σε υπαίθριο χώρο, με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες σε όλα τα σημεία. Επαναλειτουργούν τα λούνα παρκ και οι εμποροπανήγυρεις με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών. Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης 1 μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης, όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα.

Όπως ανακοινώθηκε στην τελευταία ενημέρωση, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον Τουρισμό υποχρεούνται σε «αυτοδιάγνωση» δυο φορές τη βδομάδα, στο πλαίσιο της οποίας το ένα self test θα χορηγείται δωρεάν και το άλλο θα είναι στην ευχέρεια του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Σε ό,τι αφορά τους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, θα επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid test από τις «πράσινες» χώρες, ενώ τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών θα εισέρχονται χωρίς τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» και «κόκκινη» κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα θα εισέρχονται άνευ απαίτησης τεστ μόνο κάτω των 6 ετών. Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε «πράσινη», «πορτοκαλί» και «κόκκινη».

από imerodromos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια