Προδοσία erga omnes

Στο Μακεδονικό κάναμε λίγο πίσω για να πάμε ακόμα πιο πίσω και στο τέλος να πέσουμε ολοσούμπιτοι στο βάραθρο 
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Έχει γραφτεί εδώ κατ’ επανάληψιν και θα γράφεται μέχρι να βρέξει μαύρο χιόνι: Οι «άριστοι», οι «επαναστάτες ποπολάροι», οι σοσιαλίζοντες και οι μαρξίζοντες, οι λιμπεραλιστές και οι κουλάκοι του Κούλη δεν κάνουν ούτε για εξωφυλαρούχες σε πολιτική ομάδα Ζ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Χάνουν από υποψία κράτους, όπως είναι τα Σκόπια, και προσπαθούν να παρουσιάσουν τις πανωλεθρίες τους σαν νίκες, οι οποίες προέκυψαν λόγω… «υπεύθυνης στάσης» (ενώ αυτή η στάση μοιάζει με επίκυψη).  
 
Δώσανε όνομα, εθνότητα και υπόσταση στη γειτονική εθνοτική κουρελού, και ελπίζανε ότι οι γείτονες δεν θα τους έπαιρναν χαμπάρι τι σόι λαγόκαρδοι είναι και θα βάζανε το «Βόρεια» δίπλα στο «Μακεδονία». Αμ, δε! Ήρθε το Euro στο ποδόσφαιρο και οι γείτονες μας έτριψαν στη μούρη και τις σημαίες τους και τις σκέτες «Μακεδονίες» τους και τις περικεφαλαίες τους.  
 
Και τώρα, οι χρυσοπληρωμένοι ανύπαρκτοι πολιτικοί μας θα φτάσουν να είναι οι μόνοι στον πλανήτη που θα στηρίζουν και θα εφαρμόζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών – η οποία χρησίμευσε μόνο στο να αποκτήσουν τα Σκόπια την ελληνική αναγνώριση της «μακεδονικότητάς» τους.  
 
Και, για να γίνει αντιληπτή και στους αμύητους η στάση του ελληνόφωνου πολιτικού κόσμου στο Μακεδονικό, παρατίθεται σε μορφή παραβολής η διαπραγματευτική τακτική που ακολουθήθηκε: «Ξέρω ότι δεν βλέπεστε και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σας κοιτάξει ερωτικά οποιαδήποτε γυναίκα, γι’ αυτό μη διανοηθείτε να κοιτάξετε την κυρία μου! Την κοιτάτε, λοιπόν κάντε την προσευχή σας! Όχι μόνο την κοιτάξατε, αλλά τη χουφτώσατε κιόλας! Μη διανοηθείτε να προχωρήσετε σε άλλες χυδαιότητες που έχετε κατά νου. Τώρα που προχωρήσατε θα υποστείτε φοβερές συνέπειες αν της κατεβάσετε τη φούστα!  
 
Τώρα που της κατεβάσατε τη φούστα ετοιμαστείτε να με αντιμετωπίσετε! Τώρα που κάνατε κι άλλα πράγματα δεν διανοείστε τι έχετε να πάθετε! Τώρα που προχωρήσατε εις το μη περαιτέρω να μη φωνάξετε και παρέα για να επαναλάβετε τα μη περαιτέρω! Τώρα που φωνάξατε παρέα, σας παρακαλώ, μην της επιτρέψτε να σας ερωτευτεί, διότι την αγαπώ και θα με στενοχωρήσει ένα διαζύγιο…»
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια