Λ. Αυγενάκης: Το Rally Greece Offroad έχει ένα σπουδαίο παρελθόν και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον

“Το Rally Greece Offroad έχει ένα σπουδαίο παρελθόν και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον” δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βρίσκεται από την Πέμπτη 3 Ιουνίου στο Άργος Ορεστικό, όπου διεξάγεται το 8ο Rally Greece Offroad.

Το Rally Offroad Greece πραγματοποιείται με παρατηρητή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, και αν λάβει θετική αξιολόγηση, θα περιλαμβάνεται για τα επόμενα δύο χρόνια στο FIA BAJA EUROPE CUP. “Είμαστε δίπλα σας και αυτή την προσπάθεια, την επικροτούμε και την ενισχύουμε” δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, και τόνισε πως “η Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο Μotorsport. Κι αν για κάποιους αυτό φάνταζε ή και φαντάζει ακατόρθωτο, εγώ λέω πως έχουμε κάνει πολλά και αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Πολλές, καλές εξελίξεις τις οποίες δεν μπορώ να ανακοινώσω αυτή την ώρα, είναι σε φάση προετοιμασίας”.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε πως “η επιμονή των διοργανωτών, το πάθος και το μεράκι τους κράτησαν ζωντανή τη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα όμως δεν είναι μόνοι. Έχουν δίπλα τους την ίδια την Πολιτεία και την Κυβέρνηση η οποία το αποδεικνύει με πράξεις” και συνεχάρη την τοπική αυτοδιοίκηση και τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, για τις προσπάθειες, που έχει καταβάλλει διαχρονικά για την στήριξη του θεσμού με κάθε τρόπο.

Το 8ο Διεθνές Rally Greece Offroad,  διοργανώνεται από το σωματείο Άτλας. Αποτελείται από πέντε ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 456,85 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Οι συμμετοχές του αγώνα ανέρχονται στις 56, ενώ στη «Γενική Κατάταξη» συμμετέχουν 46 πληρώματα από Ισραήλ, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα. Το Rally Greece Offroad προσμετρά ξεχωριστά στο European Tout Terrain Series (ETTS) και στα ιταλικά Πρωταθλήματα Cross Country και SSV.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια