Προσεχώς ..μονιμότητα για το Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό

Τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων στο Άργος Ορεστικό για τη διεξαγωγή του Rally Greece Offroad προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε,  στον χώρο του Service Park, που φιλοξενείται στους χώρους της εμποροπανήγυρης.

Ο κ. Αυγενάκης εξήρε την προσπάθεια των διοργανωτών του Rally, αλλά και του Δήμου Άργους Ορεστικού, υπογραμμίζοντας τη βούληση του ιδίου, του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να στηρίξουν τον θεσμό και να τον αναδείξουν ακόμη περισσότερο. “Στόχος είναι να γίνουν επενδύσεις στις απαραίτητες υποδομές, προκειμένου το Άργος Ορεστικό, η Καστοριά και ευρύτερα η Δυτική Μακεδονία, να αποτελέσουν κέντρο διεθνών Οffroad αγώνων, αξιοποιώντας την μέχρι τώρα εμπειρία” δήλωσε.

Ο παρατηρητής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Raymond Johansson, ο οποίος θα συντάξει την έκθεση που θα κρίνει την ένταξη του Rally Greece Offroad στο διεθνές καλεντάρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2022, δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του σχετικά με την αξιολόγηση, μίλησε όμως για αρτιότητα της διοργάνωσης και χαρακτήρισε σημαντικό στοιχείο την στήριξη της πολιτείας. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Johansson ανέφερε πως μέχρι στιγμής, οι εντυπώσεις του από το Rally του Άργους Ορεστικού είναι οι καλύτερες.

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου ζήτησε να φανταστούν όλοι το ευοίωνο μέλλον και να οραματιστούν τις μεγάλες προοπτικές για την περιοχή, με την εξέλιξη του θεσμού της διοργάνωσης. Ο κ. Κεπαπτσόγλου, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση και δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τη στηρίξει και να την αναβαθμίσει, ακόμη περισσότερο.

Την ίδια δέσμευση εξέφρασαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας και η Επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.  Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, Φωτεινή Ψαρράκου και ο υπεύθυνος του Rally Greece Offroad Κώστας Θεολόγης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της διοργάνωσης και τη στήριξη που έλαβε ο αγώνας.

 

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια