Δ. Μακεδονία: Παγκόσμιες διακρίσεις της φοιτητικής ομάδας αεροδιαστημικής ASPiRE

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Spaceport America Cup 2021, η φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Στο διαγωνισμό, στόχος του οποίου ήταν η σχεδίαση και κατασκευή πυραύλου στερεού καυσίμου, ο οποίος θα εκτοξεύονταν στα 10.000 πόδια και κατά την πορεία του θα λάμβανε μετρήσεις για τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα, συμμετείχαν 153 ομάδες από όλο τον κόσμο και κατετάγη τελικά δεύτερη για τη μελέτη κατασκευής των φτερών του πυραύλου μετά το Αυστραλιανό πανεπιστήμιο Monash και 3η για την κατασκευή του κινητήρα, μετά το State University of New York at Buffalo και το George Washington University.

Είναι η πρώτη φορά που Ελληνικό Πανεπιστήμιο απέσπασε αυτές τις διακρίσεις σ’ αυτό το διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιείται εδώ και 15 χρόνια.

Πέρυσι  η ASPiRE, η οποία συστάθηκε το 2017 και αριθμεί περισσότερα από 70 μέλη, κατετάγη πρώτη στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «CanSat in Greece 2020», εκτοξεύοντας -μέσω πυραύλου- έναν μικρό δορυφόρο.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια